ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πραγματικότητα ο εφιάλτης του 1.000.000 ανέργων


Κατά 5% αυξήθηκε η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα κατά το α’ εξάμηνο του έτους λόγω των μέτρων του Μνημονίου, της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, των υψηλών φόρων και της οικονομικής ύφεσης....
Οδεύουμε προς την εφιαλτική πρόβλεψη Λοβέρδου για 1 εκατ. ανέργους Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος μειώθηκαν κατά 110.000 άτομα -σε μέσα επίπεδα- τους πρώτους έξι μήνες του 2010. Και με δεδομένο ότι «πάγωσαν» οι προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έληξαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα, απομακρύνθηκαν πολλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, ενώ καθημερινά αυξάνουν τα «λουκέτα» στην αγορά (ανεργία των ελεύθερων επαγγελματιών) συνεπάγεται ότι η ανεργία δεν κινείται στο 11,5%, που υπολογίζει η Στατιστική Υπηρεσία, αλλά πάνω από 14,1%. (Να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο πέρυσι ήταν 9,1% και φέτος η Στατιστική δίνει 11,7% το α’ τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε ποσοστό 11,5% στο εξάμηνο. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το εξάμηνο θα βγουν σε λίγες ημέρες).

Τα ανωτέρω επίσημα στοιχεία όμως διαψεύδει η σκληρή πραγματικότητα των 110.000 επιπλέον ανέργων στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να προστεθούν και οι νέοι (απόφοιτοι και πτυχιούχοι) που εισέρχονται στην αγορά εργασίας αλλά μένουν άπραγοι. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου για 1 εκατ. ανέργους.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=188472






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.