Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010
Κατέρρευσε η προσπάθεια απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων!
Του Γιώργου Φράγκου
Σε απίστευτο φιάσκο, δείγμα της μνημειώδους προχειρότητας με την οποία στήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία, μετατράπηκε η πρεμιέρα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από το ξεκίνημα του εγχειρήματος, κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Μάταια και επί ώρες οι δημόσιοι υπάλληλοι -πάνω από 200.000 συνολικά- προσπαθούσαν να εισέλθουν σε αυτό και να δηλώσουν τα στοιχεία που τους είχαν ζητηθεί.
Το πρόβλημα τελικά διορθώθηκε αργά το μεσημέρι χθες και μέχρι τις απογευματινές ώρες είχαν απογραφεί πάνω από 80.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.
Αρκετοί, όμως, απ’ αυτούς, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα του ερωτηματολογίου. Αλλοι, δεν κατόρθωσαν ούτε αυτό να κάνουν και προτίμησαν απλώς να εισέλθουν στο σύστημα και να καταγράψουν τα στοιχεία τους.
Θύμα της δυσνόητης διαδικασίας έπεσε ακόμη και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου που βασανίστηκε αρκετά για να απαντήσεις στις ερωτήσεις, γεγονός που τον (εξ) ανάγκασε να καταγγείλει ως αποτυχημένη την απόπειρα εφαρμογής της ηλεκτρονικής απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.
Τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν και έκαναν σχεδόν αδύνατη και την απλή πρόσβαση στο πληροφορικό σύστημα της Γ.Γ. ΠΣ παραδέχθηκε και ο γενικός γραμματέας της Διομήδης Σπινέλλης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των λειτουργών της Θέμιδος για την απογραφή τους ως δημόσιων υπαλλήλων και όχι ως κρατικών λειτουργών.
Με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι «οι δικαστικοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ’ αυτή.
Ζητούμε, όμως, να απογράψουμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι».
Η ΕΔΕ τονίζει ότι ελπίζει ότι η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή θα διεξαχθεί ομαλά.
Αναρωτιέται όμως για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του κράτους (βουλευτές, υπουργοί, κ.λπ.)
Πάντως, εκτός από τους δικαστικούς και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι αντιτίθενται στην απογραφή τους, αφού θεωρούν πως γίνεται προκειμένου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση οι δανειστές μας να ενημερωθούν πόσα επιδόματα παίρνουν και ποιο είναι το τελικό ύψος των αποδοχών τους.
Γι’ αυτό και επέλεξαν μέσω του διαβλητού ερωτηματολογίου να "αυτοκαρφωθούν" υπάλληλοι για τις απολαβές που εισπράττουν από το Δημόσιο.
Γιατί, όπως υποστηρίζουν, με βάση τα στοιχεία της απογραφής που αφορούν ουσιαστικά τη μισθοδοσία τους, θα υπάρξει και νέος γύρος μείωσης του ήδη ισχνού εισοδήματός τους.
Πηγή
Share
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.