ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σαμαράς: πτωχεύσαμε κοινωνικά.


«Κοινωνικά επτωχεύσαμε», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας παράλληλα ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «έχουμε όχι εξυγίανση, αλλά ανατροπή του ασφαλιστικού, συρρίκνωση και υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του συνταξιοδοτικού του Δημοσίου, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε επίσης έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η περίφημη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» εξαντλήθηκε στην δραστική μείωση των συντάξεων. «Αυτή είναι η μεταρρύθμιση, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες, το να λύσουμε το πρόβλημα, μειώνοντας δραστικά τις συντάξεις σε ποσοστά πάνω από 30%» είπε. Και πρόσθεσε ότι «η σημαντικότερη υποχώρηση στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης είναι η απόσυρση της εγγύησης του κράτους στην καταβολή των συντάξεων».

Αναφερόμενος εξάλλου στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι «δεν γίνεται καμία ουσιώδης προσπάθεια για εξυγίανση του συστήματος, δεν δίνονται κίνητρα για να αυξηθεί ο αριθμός των απασχολουμένων, θεσπίζεται μόνο η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης».

Άλλα σημεία της ομιλίας του:

«Το πάγωμα συντάξεων για τρία χρόνια σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο πληθωρισμό εξανεμίζει το εισόδημα των συνταξιούχων».

«Δεν αποθαρρύνεται η εισφοροδιαφυγή, αφού το υψηλό εργοδοτικό κόστος ενθαρρύνει τους εργοδότες να πληρώνουν μαύρα».

«Η έξαρση του κρατισμού στη δεκαετία του 80 διέλυσε τα ταμεία».





Πηγή



Share

1 σχόλιο:

  1. Ο νεοφιλελευθερισμός θεσπίζει μέσα στην κοινωνία τις αρχές που αντιτίθωνται στην ηθική του κοινού νου και τους πνευματικούς νόμους του ορθόδοξου χριστιανισμού. Με πιο απλά λόγια, ο νεοφιλελευθερισμός είναι εξ' οριμού και στην καθαρά θεωρητική του βάση, το αντίθετο της ανθρώπινης ηθικής αλλά και του ορθόδοξου χριστιανικού πνεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.