ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οχι και διχασμένος!


Στο «Συμπόσιο της Σύμης», το οποίο φέτος μεταφέρθηκε από τις ανατολικές νησίδες του Αιγαίου στις δυτικές και συγκεκριμένα στον Πόρο, ο κ. Γ. Παπανδρέου έλαβε μέρος και με τις δύο κύριες ιδιότητές του:


1. Και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και,

2. Ως πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Προτού παραβρεθεί στο «Συμπόσιο», ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, έλαβε τα πιο ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα που γνώρισε ποτέ η χώρα μας, συμφώνησε το Μνημόνιο, το έφερε στη Βουλή και το ψήφισε, ψήφισε τον εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα, επέβαλε άμεσους και έμμεσους φόρους, οι οποίοι τίναξαν τον πληθωρισμό στο 6%, ισοπέδωσε τα μικρομεσαία εισοδήματα, προς τα κάτω, χωρίς να αγγίξει τα υψηλά και εγκατέστησε για απροσδιόριστο χρόνο την πιο μονόπλευρη και άγρια λιτότητα που γνώρισε ποτέ σύμπασα η Ευρώπη!

Και αφού ολοκλήρωσε όλα αυτά τα θαυμαστά, πήγε στον Πόρο με τους φίλους του Τζόζεφ Στίγκλιτς και Λουίς Αγιάλα και ως πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», κατέπληξε Ελλάδα, Ευρώπη και Υφήλιο υπογραμμίζοντας:

* Ότι, αιτία της κρίσης δεν είναι η κοινωνική πρόνοια και ασφάλεια, αλλά η αδιαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου και η τεράστια συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια… και,

2. Ότι, άρα, η έξοδος από την κρίση απαιτεί σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, διαφάνεια στη διαχείριση, ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και πόρους για επενδύσεις και ανάπτυξη…

Πολλοί από εκείνους που άκουσαν τον κ. Γ. Παπανδρέου να λέει από του βήματος του Συμποσίου τις αυτονόητες και αυταπόδεικτες αυτές αλήθειες, έκπληκτοι και αμήχανοι και μη γνωρίζοντας πως αλλιώς να αντιδράσουν… σταυροκοπήθηκαν!

Διότι, για πρώτη (και, ίσως, τελευταία) φορά στη ζωή τους, άκουγαν έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό να ομολογεί δημοσίως ότι ασκεί και εφαρμόζει μία πολιτική στην οποία δεν πιστεύει, ή ότι δεν εφαρμόζει την πολιτική εκείνη που θεωρεί αναγκαία για την έξοδο από την κρίση. Και ορισμένοι, μάλιστα, αναρωτήθηκαν:

- Μήπως πρόκειται για διχασμένη προσωπικότητα;

Βεβαίως, ούτε διχασμένη προσωπικότητα αποτελεί ο κ. Παπανδρέου, ούτε είναι ο πρώτος σοσιαλδημοκράτης ηγέτης (στην Ευρώπη και στον κόσμο) ο οποίος άλλα πιστεύει και άλλα πράττει.

Οι ηγέτες της Σοσιαλδημοκρατίας, κατά κανόνα, τα «σοσιαλιστικά» πιστεύω τους τα κάνουν λάβαρα και οχήματα κατά την κούρσα τους για κατάληψη της εξουσίας.

Όταν, όμως, καταλάβουν την εξουσία, οι πράξεις τους εναρμονίζονται με το σύστημα και αποδεικνύονται αιμοδότες και εγγυητές του συστήματος!


Χ.ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ-Α.Τ.






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.