ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΒΙΝΤΕΟ - Mε ερώτηση προς τον ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλο και ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη. Σχετικά με την "Γιγαντιαία Έχιδνα" !!!


Κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, θέλουμε με ανοικτή ερώτηση να σας ρωτήσουμε (όχι ότι δεν ξέρουμε), αν εμείς έχουμε αυτό το όπλο (ας το χαρακτηρίσουμε), την "Γιγαντιαία Έχιδνα". (Giant Viper).


Αντιγράφω από το skopia gr:

0σον αφορά στα μέσα διάσπασής και εξoυδετέρωσης ναρκοπεδίων, χρησιμοποιύνται οι κύλινδροι διάσπασης (rollers, προσαρμόζονται επί αρμάτων μάχης Μ-48Α5) και η "Γιγαντιαία Έχιδνα" (Giant Viper).

Η τελευταία είναι βρετανικής προέλευσης, γραμμικό γέμισμα που είναι τοποθετημένο σε εύκαμπτο πλαστικό σωλήνα μήκους 230m και διαμέτρου 67mm, φέρει γόμωση από πλαστικό εκρηκτικό ΡΕ6/ΑΙ και μεταφέρεται συσκευασμένο επί ρυμoυλκoύμενoυ FV3705. Με τη βοήθεία ρουκέτας βάλλεται (κατά μήκός) υπεράνω του ναρκοπεδίου και μόλις αναπτυχθεί επί του εδάφους πυροδοτείται. Δημιουργεί διάδρομο μήκους 183-230m και πλάτους 7,2 m. Παρόμοια αρχή λειτουργίας, αλλά μικρότερο μέγεθος και επιδόσεις έχει σύστημα ΜΕRΕΧ, που χρησιμοποιείται επίσης από τον ελληνικό στρατό και μπορεί να μεταφερθεί από δύο άνδρες.




Έχουμε λοιπόν ή όχι, και αν έχουμε, συντηρούνται; εκπαιδεύνται στελέχη μας σε αυτές, ή είναι παρατημένες και ασυντήρητες...

Μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε μια επίσημη απάντηση!


Share


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.