Αν νομίζετε ότι το πιο περίεργο φαγητό που μπορεί να φάτε είναι τα «αμελέτητα», η γαρδούμπα ή το συκώτι, τότε μάλλον κάνετε λάθος…!!!!!!
Turducken – ΗΠΑ
Εξωτερικά μοιάζει με γαλοπούλα γεμιστή, αλλά το ιδιαίτερο σε αυτό το πιάτο, είναι ότι η γαλοπούλα γεμίζεται με πάπια που είναι γεμισμένη με κοτόπουλο… Το συγκεκριμένο πιάτο προέρχεται από τα νότια των ΗΠΑ.
Balut - Φιλιππίνες
Λέγεται balut, είναι εξαιρετική λιχουδιά στις Φιλιππίνες και είναι ένα γονιμοποιημένο για 15 μέρες αυγό κότας, μέσα στο οποίο έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται το μικρό κοτοπουλάκι. Στο έμβρυο μπορείτε να δείτε σχηματισμένα το ράμφος και τα μάτια του, ενώ από το λεπτό του δέρμα φαίνονται οι φλέβες και το αίμα του. Ακούγεται περίεργο και κάπως αηδιαστικό, αλλά στις Φιλιππίνες τρώγεται με απόλαυση συνοδεύοντας τη μπύρα.
Haggis - Σκωτία
To Haggis είναι παραδοσιακό πιάτο της Σκωτίας και φτιάχνεται από στομάχι αρνιού γεμισμένο με εντόσθια και βρώμη. Μοιάζει με χοντρό λουκάνικο και τρώγεται συνήθως σε εκλεκτές περιστάσεις και εθνικές εορτές.
Cibreo – Ιταλία
Τo cibreo είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται από λειρί κόκορα. Προέρχεται από την Τοσκάνη συγκεκριμένα και λέγεται ότι ήταν το αγαπημένο πιάτο της Κατερίνας των Μεδίκων. Φτιάχνεται σχετικά εύκολα, με κρόκους αυγών, συκωτάκια και καρδιές κοτόπουλου, όρχεις από κόκορα και φυσικά, τα λειριά από τα πουλερικά.
Chuno blanco – Περού & Βολιβία
Στις Άνδεις οι πατάτες αφθονούν. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τρόποι για να τις καταναλώνουν. Ένας από αυτούς θέλει τις πατάτες να καταψύχονται και να αφυδατώνονται, με διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και 50 μέρες. Αυτό όμως, γίνεται απόλυτα φυσικά, λόγω των έντονων κλιματολογικών εναλλαγών στη χώρα. Την ημέρα ο ήλιος είναι πολύ έντονος, ενώ το βράδυ κάνει παγωνιά. Έτσι φτιάχνονται λοιπόν τα chuno, που αποτελούν μια αρχαία διαδικασία. Οι παγωμένες πατάτες μουλιάζουν στα ποτάμια για 30 μέρες, στη συνέχεια ξαναπαγώνουν και καθαρίζονται κι έτσι απομακρύνουν το νερό που έχουν μέσα τους. Έπειτα εκτίθενται στον ήλιο για 10-15 μέρες και το νερό τους μειώνεται στο 14%. Οι ξεραμένες πια πατάτες τρίβονται μεταξύ τους για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του δέρματός τους. Το τελικό αυτό αποτέλεσμα είναι τοπική λιχουδιά στις αγορές.
Bird Spit – Κίνα
Το πιάτο αυτό είναι μια σούπα με το όνομα «φωλιά πουλιών». Σερβίρεται στην Κίνα για περισσότερα από 400 χρόνια και έχει σαν βασικό του συστατικό τις φωλιές χελιδονιών. Είναι ένα από τα πιο ακριβά εδώδιμα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε πιάτα και λέγεται ότι βοηθά την πέψη, ανεβάζει την λίμπιντο και καταπολεμά το άσθμα. Η φωλιά λιώνει μέσα σε νερό και γίνεται σα ζελατίνη. Στο Χονγκ Κονγκ ένα τέτοιο πιάτο μπορεί να κοστίζει από 10 μέχρι 30 δολάρια, ενώ αν η φωλιά προέρχεται από κοκκινοπούλια, η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 10000 δολάρια το κιλό.
Sannakji– Νότια Κορέα
Σε αντίθεση με το καλαμάρι, το χταπόδι στη Νότια Κορέα τρώγεται ζωντανό. Συνήθως είναι μικρό χταπόδι που σερβίρεται ζωντανό με λίγο σησαμέλαιο. Οι «ειδικοί» συμβουλεύουν το πιάτο αυτό να τρώγεται γρήγορα καθώς τα πλοκάμια κινούνται έντονα μέσα στο στόμα.
Durian – Μαλαισία
Για πολλούς είναι ο «βασιλιάς των φρούτων». Εξωτερικά μοιάζει με μεγάλο αγκαθωτό καρύδι και στο εσωτερικό έχει χρώμα κιτρινωπό. Μυρίζει πολύ άσχημα και πολύ έντονα, τόσο που στους περισσότερους κλειστούς χώρους απαγορεύεται η κατανάλωσή του, αλλά η γεύση του είναι μοναδική, γλυκιά και πικρή μαζί, με κρεμώδη υφή. Τρώγεται φρέσκο ή αποξηραμένο και συχνά μαζί με παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.