ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μήπως και οι εκλογές θα γίνουν όπως η παρέλαση;



Ο τραγέλαφος των τρομοκρατημένων ανθυπο-κυβερνώντων κατά τη διάρκεια της παρέλασης της επετείου τη 25ης Μαρτίου, καταγράφηκε με τους χιλιάδες αστυνομικούς, με την ιδιωτική πλατεία και τους προσκεκλημένους ημι-επίσημους που έπαιζαν τον ρόλο του λαού. Ελεύθεροι σκοπευτές, δυνάμεις καταστολής και πολιτική ξετσιπωσιά, ήταν το σκηνικό της πρωτεύουσας της χώρας, η οποία κατάντησε χώρος πειραματισμών, ενοικίασης και ξεπουλήματος, από εκείνους που ξεπούλησαν την ψυχή τους σε αντάλλαγμα της εξουσίας και της ατιμωρησίας.

Τα ανθρωπάρια που παριστάνουν τους «ταγούς» (οσονούπω λαγούς), έχουν δηλώσει πως θα κάνουν και εκλογές!!!

Μήπως, αλήθεια, σκοπεύουν να κάνουν τις εκλογές όπως έκαναν και την παρέλαση;
Με απαγορεύσεις σε δρόμους, με ελέγχους πολιτών που θα συναθροίζονται σε αριθμούς περισσότερους των δύο, με πραιτωριανούς πάνοπλους αστυνομικούς που θα δίνουν το στίγμα της δημοκρατίας, με προσκλήσεις για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μόνο σε εκείνους που δεν αποτελούν κίνδυνο για το καθεστώς, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εκλογική διαδικασία και να μην διασαλευθεί η «τάξη» (όχι απαραίτητα έννομη) την οποία επιβάλει ο τραπεζοϋπάλληλος Παπαδήμος με τα δεκανίκια του;

Αναφέροντας, όμως, τις εκλογές, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως η «φάκα» έχει στηθεί και σε περίπτωση που δεν γίνουν όπως έγιναν για την ανάδειξη του Βενιζέλου (απαγορεύοντας άλλες υποψηφιότητες πλην των «αρεστών), υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα παραποίησης του τελικού αποτελέσματος, αφού ο εκλογικός νόμος έχει τροποποιηθεί καταλλήλως (από τους ακατάλληλους προς εκλογή) έτσι ώστε να αποφέρει τεράστια οφέλη στο παρόν πολιτικό σύστημα.

Η σοβαρότατη πιθανότητα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να προέλθει από τρεις παράγοντες: από την αποχή, τα άκυρα και από τα λευκά ψηφοδέλτια. Η αποχή (εάν υπάρξει) θα είναι αυτοχειριασμός των πολιτών, αφού θα αρνηθούν το (ανά τετραετία και βλέπουμε…) δικαίωμα – υποχρέωση να δώσουν την δική τους εντολή, ενώ το λευκό ψηφοδέλτιο είναι η… παγίδα που καλοστρώθηκε (επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, το 2006).

Τι συμβαίνει με λοιπόν με τα ψηφοδέλτια που είναι είτε λευκά είτε άκυρα;

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος δίνει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα που έχουμε στις εκλογές. (Ακούστε το μετά τα 5')

Συνοψίζοντας:

1) ΔΕΝ ισχύουν τα περί διάλυσης της Βουλής αν τα λευκά ή αποχή είναι πάνω από 50%!
2) Τα λευκά προσμετρώνται στα άκυρα, με νόμο του 2006!!!!
3) Με το σύστημα αυτό, αν το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος, τότε, με αποχή στο 50%, το ποσοστό του πάει στο...30%! και αν έχουμε και 20% λευκά από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία!!!
4) Η ΑΠΟΧΗ – ΛΕΥΚΑ - ΑΚΥΡΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ!!!!

Ειδικότερα, για τη Λευκή Ψήφο, δείτε τι λέει η Wikipedia:

Η λευκή ψήφος ή απλά λευκό (γνωστή και ως ψήφος διαμαρτυρίας) είναι η ψήφος που συχνά εξασκείται με τη χρήση λευκού (κενού) ψηφοδελτίου (εξ ου και η έννοια λευκό) και αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος ή των κομμάτων που υπάρχουν, χωρίς συνήθως να θεωρείται και άκυρη ψήφος ή κίνηση αποχής από το εκλογικό δικαίωμα.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Στην Ελλάδα η λευκή ψήφος αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετράται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, πιθανόν για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας.
Προηγούμενα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια κίνηση με την απόφαση 12/2005, θεωρώντας ότι η ρίψη λευκής ψήφου είναι εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
Η απόφαση αυτή ήρθε πάντως σε αντίθεση με αποφάσεις του ίδιου του ΑΕΔ αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί συνταγματική .

Συνεπώς, προς το παρόν η λευκή ψήφος δεν προσμετράται και αντιμετωπίζεται παρόμοια με την άκυρη κατά την κατανομή κοινοβουλευτικών εδρών. Παρόλα αυτά, στα εκλογικά κέντρα προσμετράται σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.