ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα Ελλάδας στη γερμανική Βουλή - Στις 18:00 η κρίσιμη ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο

- Βέβαιη θεωρείται η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης
- Στις 16:00 η ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ
- Δε σταματούν οι "φωνές" για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
- Το 63% των Γερμανών δε θέλει να δοθεί η νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Στις έξι το απόγευμα καλούνται οι Γερμανοί Βουλευτές να ψηφίσουν “ναι” ή όχι” στη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα την ώρα που οι πιέσεις συνεχίζονται τόσο από τα γερμανικά ΜΜΕ όσο και από πολίτες προς την κατεύθυνση του “όχι”.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι περισσότεροι από 12 οι «αντάρτες» του κυβερνητικού στρατοπέδου που θα καταψηφίσουν το δεύτερο πακέτο στην ονομαστική ψηφοφορία.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα καταψήφισης καθώς φαίνεται πως εκτός από τα δυο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστανοδημοκράτες και και Φιλελεύθερους, υπέρ της ενίσχυσης της Ελλάδας θα ψηφίσουν τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι Πράσινοι της αντιπολίτευσης.

Ακόμη κι αν η έγκριση της νέας σύμβασης θεωρείται βέβαιη, στη Γερμανία η συζήτηση για το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη δεν έχει τελειωμό. Τη... σκυτάλη πήρε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, που σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ λίγα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) υπουργός προσθέτει επίσης ότι εντός της ευρωζώνης η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. «Για τον λόγο αυτό τάσσομαι υπέρ μιας συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις στην Bild του γενικού γραμματέα της CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος επέκρινε την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει υποψήφια χώρα προς χρεοκοπία, καθώς η πτώχευση δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε.

«Δεν καταλαβαίνω τις εικοτολογίες περί εξόδου» τονίζει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στη Die Welt.

«Αυτά που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συμφωνήθηκαν θα πρέπει να τηρηθούν και μάλιστα και από τις δύο πλευρές», είπε και πρόσθεσε ότι το πακέτο βοήθειας θα μπορέσει να συμβάλει στη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μόνο όταν δεν ακυρώνεται με αρνητικές δηλώσεις.

Την ίδια ώρα ωστόσο και μετά τη δημοσκόπηση (σε 500 άτομα) που έδειξε ότι το 63% των πολιτών δεν επιθυμεί νέα ενίσχυση της Ελλάδας και τους περισσότερους να βλέπουν έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη τόσο ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφεραν ότι δεν τίθεται ούτε θέμα μή στήριξης της Ελλάδας, ούτε και πιθανότητα εξόδου της από τη ζώνη του ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.