ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Αγοράστε Ελλάδα, ακόμα και σε δραχμή"

"Με ακούσατε, δεν είμαι τρελός. Αγοράστε Ελλάδα!"..."Εντάξει, είμαι ίσως λίγος τρελός, αλλά δεν αστειεύομαι τελείως. Αγοράστε Ελλάδα. Θα αναρωτιέστε βέβαια τί γίνεται με την οικονομική κρίση και εάν αυτή επηρεάζει τις επενδύσεις σας. Και πάλι, εμμένω... Αγοράστε Ελλάδα. Και εσείς θα μου ανταπαντήσετε: Τί γίνεται με το δημοψήφισμα, με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Εγώ θα σας απαντούσα λοιπόν, η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να επικρατήσει αναρχία. Άλλωστε, η αναρχία είναι επινόηση των Ελλήνων και είναι κάτι ανάμεσα στη δημοκρατία, την πλουτοκρατία, την ολογαρχία και  - όπως με ενημερώνουν οι αποστολείς e-mail μου - τον πιτόγυρο.
Και πάλι θα με ρωτούσατε: Μα, τί είδους άνθρωποι θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή; Οκ. Σάς κατανοώ".
Με τα λόγια αυτά, ο Brett Arends σε άρθρο του στην οικονομική ιστοσελίδα marketwatch.com αναλύει τους λόγους που οι αγορές ελληνικών μετοχών είναι συμφέρουσες αυτή την περίοδο.
"Όχι βέβαια κρατικά ομόλογα, αλλά μετοχές", προσθέτει, προτρέποντας με αυτόν τον τρόπο αγοραστές να επενδύσουν χρήματα σε ναυτιλιακές, σε εταιρείες εμφιάλωσης και σε ασφαλιστικές. Είναι φτηνά τώρα", συνεχίζει.
Εξηγώντας τους λόγους που συμφέρει αυτή τη στιγμή η αγορά ελληνικών μετοχών με καθαρά οικονομικούς όρους, ο κ. Arends που ζητούσε μέσω παλιότερου άρθρου του την επιστροφή μας στη δραχμή, αναφέρει πως υπάρχει ένας ακόμα λόγος για επενδύσεις στη χώρα μας.
Επειδή "κάνει τους Έλληνες να νιώθουν καλά, χωρίς να ανησυχούν πως θα αγοράσει η Τουρκία μερικά νησιά τους".
"Ανεξάρτητα από αυτό, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι φτηνή. Και τα απόθέματα των ιδιωτικών εταιριών δεν είναι συνάρτηρη με την κατάσταση του ελληνικού κράτους. Για παράδειγμα, η αγορά των αθλητικών ειδών έχει 6% μερισματική απόδοση", εξηγεί ο οικονομικός αναλυτής, ενώ συμπληρώνει "οι μετοχές είναι πραγματικά περιουσιακά στοιχεία και δεν είναι ονομαστικής αξίας".
Και καταλήγει: "Αν η Ελλάδα πέσει έξω από το ευρώ και προτείνει την επανέναρξη της δραχμής, η χώρα θα ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας. Ναι, μπορείτε να περιμένετε τη δραχμή να πέσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποθέματα θα μειωθούν. Αντίθετα, είναι πιθανό να ωφεληθούν", καταλήγει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.