ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μας εμπαίζουν - Τώρα ανακάλυψαν πως δεν χρειάζεται υπογραφή Σαμαρά για να μας δώσουν την 6η δόση



- Γιούνκερ : Αρκεί η επιστολή Παπαδήμου
- ''Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου''
- Ουσιαστικά ανυπεράσπιστο το ευρώ δέχεται νέα επίθεση
- ''Ανίδεοι Πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών''
Τη διαβεβαίωση πως αρκεί η επιστολή Παπαδήμου για να πάρει η Ελλάδα τα 8δις ευρώ και να μην χρεοκοπήσει έδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως διευκρίνισε ο Γιούνκερ, στο Eurogroup περιμένουν πρώτα επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόϊκα.

Προφανώς λοιπόν με αυτό τον τρόπο δίνεται τέλος στο θρίλερ με την 6η δόση και την υπογραφή Σαμαρά που έβαζαν και ξανάβαζαν ως προυπόθεση οι Βρυξέλλες μέχρι πριν από λίγες ώρες.

'Ολα αυτά αποδεικνύουν πόσο ''φθηνός τσαμπουκάς'' εις βάρος μίας γονατισμένης χώρας όπως η Ελλάδα ήταν όλες οι απειλές πως εαν δεν υπογράψει και ο Σαμαράς ''ξεχνάστε την 6η δόση''.

Και αυτό αποτελεί άλλη μία δικαίωση για όσους χαρακτηρίζουν ''πολύ λίγους'' τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών που υποτίθεται πως υπερασπίζονται κιόλας το ευρώ από τις επιθέσεις των αγορών.

Γιούνκερ: ''Ανίδεοι Πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών''



Σημαντικές αποφάσεις για το ευρώ πολλές φορές λαμβάνονται χωρίς οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να γνωρίζουν τι σημαίνουν, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σήμερα.

"Βάσει της μακράς μου εμπειρίας σε ζητήματα που άπτονται της ΕΕ σημειώνω ότι συχνά υπουργοί Οικονομικών, ορισμένες φορές και πρωθυπουργοί, εγκρίνουν ντοκουμέντα τα οποία δεν έχουν συντάξει και δεν έχουν συζητήσει", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

"Θα ήθελα η μέθοδος εργασίας μας να γίνει πιο πολιτική", είπε ο Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, στην διάρκεια μιας συζήτησης για την διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

"Θα έπρεπε να συζητάμε περισσότερο και με λεπτομέρειες την ειδική κατάσταση των κρατών-μελών", συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να λένε ανοικτά εάν και κατά πόσον συμφωνούν --ή όχι-- με τις προτάσεις των ομολόγων τους στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.