- Η ψήφιση της δανειακής σύμβασης τοποθετείται τέλη Ιανουαρίου, άρα η Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή
- Η ανταλλαγή ομολόγων θα έχει ολοκληρωθεί τυπικά περί τα τέλη Φεβρουαρίου
- Εάν όλα αυτά εξελιχθούν ομαλά θα πρέπει να δοθεί η 7η δόση μαμούθ 80 δισ. ευρώ
- Το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο υπό ποιά ηγεσία θα πάει σε εκλογές
Η αρχική συμφωνία για διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου
φαίνεται πως απομακρύνεται καθημερινά, καθώς όλες οι ενέργειες της νέας
κυβέρνησης σε συνδυασμό με το κλίμα κατάρρευσης σε όλη την Ευρώπη,
δυναμιτίζουν τις προσπάθειες λκαΣύμφωνα και με το υπουργικό συμβούλιο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 12 του μήνα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και η οποία θα συνδυαστεί με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
Επομένως, η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης μετατίθεται για το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ το τυπικό μέρος μόνο για την ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Εάν όλα αυτά εξελιχθούν ομαλά, κάτι που είναι πολύ πιθανό να μην συμβεί λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην ευρωζώνη, έρχεται η ημερομηνία για την εκταμίευση της 7ης δόσης, η οποια θα είναι μαμούθ περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όλο αυτό το περιβάλλον χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει τις εξελίξεις σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, είναι απαγορευτικό για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, καθώς για να γίνουν εκλογές τότε θα πρέπει να έχουν προκηρυχθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου με τη Βουλή να διακόπτει τις εργασίες της. Με τη Βουλή όμως κλειστή πώς θα ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.
Πέρα όμως από το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ακόμα και τα κόμματα δεν φαίνονται έτοιμα για μία τέτοια περίπτωση εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως είναι σε διεργασίες οι οποίες ωστόσο προς το παρόν έχουν παγώσει και ουδείς ξέρει εάν το κόμμα θα πάει σε εκλογές υπό νέα ηγεσία.
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία δείχνει έτοιμη για εκλογές, αλλά και εκεί υπάρχουν προβλήματα, καθώς στο εσωτερικό έχουν αρχίσει οι φωνές οι οποίες αναφέρουν πως δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατια να βάζει πλάτη στη νέα κυβέρνηση, με την οποία υπάρχουν ήδη έντονες αντιρρήσεις της πολιτικής της, όπως για παράδειγμα το θέμα του προϋπολογισμού του 2012.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.