Ένταση πυροδότησαν στη Βουλή οι βαρύτατες καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, που σε συνέντευξή του στο Real Fm, εξαπέλυσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, που τον χαρακτήρισε "έμμεσο broker" ενώ κατήγγειλε ότι η οικογένειά του εμπλέκεται σε "περίεργη υπόθεση".
«Έμμεσος broker ο Παπανδρέου».......
Ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «έμμεσο broker», ενώ άφησε αιχμές για την οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου. «Τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.
«Πισώπλατο και άθλιο κτύπημα»
Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, που έκανε λόγο για «πισώπλατο και άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού». Επίσης, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή εντάσσονται σε ένα σχέδιο στοχοποίησης κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος υφίσταται εκστρατεία λάσπης από διάφερα κέντρα.
Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης ήταν ιδιαίτερα καυστικός. «Παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν μια καταγγελία που προέρχεται από τον κ. Καμμένο», σημείωσε με νόημα, θέτοντας ζήτημα μείζονος πολιτικής και ηθικής τάξης το εάν η ΝΔ θα κρατήσει τον κ. Καμμένο ως βουλευτή.
Εξηγήσεις ζήτησε ο Καρατζαφέρης
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ζήτησε εξηγήσεις για τις σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Καμμένου.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το διάστημα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2009, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενεπλάκη σε αγοραπωλησία cds, κερδίζοντας 40 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, προσέθεσε, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη περισσότερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, μέρος των κερδών «μπήκε» στα ταμεία μιας εταιρείας, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μαργέλος, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Στην ίδια εταιρία, αντιπρόεδρος είναι η Μιράντα Ξαφά, ενώ σχετίζεται και ο μικρότερος αδελφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος.
Στο κλίμα έντασης μετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, που έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτικό ολίσθημα» του Γιάννη Ραγκούση, με στόχο τον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει υποχρέωση αναφοράς για το θέμα Καμμένου.
«Θεατρινισμοί Καρατζαφέρη»
Για κίνηση θεατρινισμού του Γιώργου Καρατζαφέρη έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Όσο ζητάμε από τον κ. Καμμένο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, άλλο τόσο ζητάμε από τη κυβέρνηση, είτε την εποπτεύουσα Τράπεζα Ελλάδος να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία».
«Υπάρχει πράγματι σοβαρό θέμα, όπως φαίνεται και πρέπει να υπάρξει απάντηση» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.