ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

340.000 προσλήψεις "ημετέρων" έκανε το ΠΑΣΟΚ


Ρεσιτάλ υποκριτικής που στόχο έχει τη συλλήβδην στοχοποίηση, στα μάτια της κοινής γνώμης, όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο παραδίδουν στο ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου που σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλεσε «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους....
Εκφραση που μόνον ως αστεϊσμός μπορεί να εκληφθεί, αφού επί ημερών του κυβερνώντος κόμματος εγκαταστάθηκε το πελατειακό κράτος με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς στο πλαίσιο της εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων.
Η γλώσσα των αριθμών είναι αποκαλυπτική και δεν δέχεται διαψεύσεις: Μόνο τη διετία 2002-3 δόθηκε το πράσινο φως για τη διενέργεια 280.251 προσλήψεων με διάφορες μορφές εργασίας.

Αν προσθέσουμε και τις άλλες 60.000 που έγιναν παραμονές των εθνικών εκλογών του 2004, τότε σε ένα διάστημα λιγότερο των 27 μηνών είχαμε 340.000 διορισμούς, δηλαδή περίπου 200 ρουσφέτια την ημέρα!

Προκειμένου μάλιστα να «χωρέσει» όλη η εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν και 49 «παράθυρα» στο νόμο Πεπονή.

Ετσι τρύπωσαν ανενόχλητοι στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες χιλιάδες ημέτεροι που τώρα «βαφτίστηκαν» κοπρίτες από τον κύριο αντιπρόεδρο.

Αλλά και από το σύνολο των 768.009 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα που ανέδειξε η απογραφή του καλοκαιριού, το 90% -με βάση την ημερομηνία πρόσληψης- είδε την «Αλεξάνδρεια» του Δημοσίου όταν μεσουρανούσαν οι κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.

Για παράδειγμα, μόνο το 2002 πραγματοποιήθηκαν 148.898 προσλήψεις με καθαρά κομματικά κριτήρια, από τις οποίες οι 29.519 με «φωτογραφικές» προκηρύξεις και οι υπόλοιπες 119.379 με το ΑΣΕΠ να περιορίζεται σε ρόλο «τροχονόμου» των διορισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους οι προσλήψεις που έγιναν επί ΝΔ αφορούσαν ανανεώσεις ή μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που ήταν όμηροι για χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


ΔΗΛΩΣΗ ΖΩΗ

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Πάγκαλου, ο τομεάρχης εσωτερικών ης ΝΔ, Χρήστος Ζώης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε στην αποδοκιμασία των όσων είπε σε βάρος του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου ο αντιπρόεδρός της.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «μετά τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, σειρά έχουν τώρα οι προσβολές».

Ο κ. Ζώης αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μπορεί να στηριχτεί σ’ ένα κόσμο για να προχωρήσει τις πολιτικές της, όταν τον προσβάλλει τόσο βάναυσα».

Φοβούμαστε ότι οι υπάλληλοι στο Δημόσιο, που οφείλουν -σε μεγάλο ποσοστό είναι αλήθεια- τη θέση τους σε πολιτικό πρόσωπο, αντί για κάποιες απαντήσεις θα λάβουν και νέα ύβρη, στο πλαίσιο της πλήρους απαξίωσής τους».


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ - Α.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.