ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η κατοχή ολοκληρώνεται!



Από σήμερα -1η Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2010- οι ελληνικές επιχειρήσεις, από το μπακαλικάκι της γειτονιάς μέχρι τις αλυσίδες καταστημάτων και από την οικογενειακή βιοτεχνιούλα μέχρι τα βιομηχανικά μεγαθήρια, θα αποδίδουν το ένα τέταρτο, περίπου, των εισπράξεών τους (23%!) στο δημόσιο ως Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Και με τα άλλα τρία τέταρτα των εισπράξεών τους, θα πρέπει να πληρώσουν τις πρώτες ύλες και τους προμηθευτές τους, το προσωπικό τους, τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές τους, τα γενικά τους έξοδα (ενοίκια, τηλέφωνα, ηλεκτρικό ρεύμα, εξόφληση δανείου, νερά, δημοτικούς φόρους κ.λπ.) και, αν υποτεθεί ότι έχουν κέρδη, θα φορολογηθούν με 25%!

Είναι σαφές ότι, ακόμη και αν διαρκέσει μόνο τρία χρόνια αυτή η ασφυκτική κατάσταση, δεν θα κατορθώσουν να επιβιώσουν ούτε οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις - ειδικά οι Μικρομεσαίες, οι οποίες ούτε αποθεματικά διαθέτουν, ούτε κεφάλαια κίνησης, ούτε πρόσβαση στις τράπεζες έχουν, κατά κανόνα.

Από τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν πρωτίστως εκείνες, οι οποίες στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και δεν πληρώνουν νοίκια, εκείνες που δεν απασχολούν προσωπικό -έχοντας οικογενειακό χαρακτήρα- και εκείνες που ασχολούνται με βασικά καταναλωτικά αγαθά και, κυρίως, με βασικά και στοιχειώδη τρόφιμα.

Μόλις, μάλιστα, ψηφιστεί το Ασφαλιστικό (και Εργασιακό;), ολοκληρώνεται η ξενική και εσωτερική κατοχή - με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και για τη χώρα: Με περισσότερους από 1.500.000 ανέργους, με περισσότερους από 500.000 μερικώς απασχολούμενους, με νέο κύμα μετανάστευσης των επιστημόνων και ειδικευμένων και με περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου χρέους.

Και τίθεται το εύλογο ερώτημα:

Ο πρωθυπουργός, η ηγετική ομάδα του, οι σύμβουλοί του και οι επιφορτισμένοι με την προσέλκυση επενδύσεων έμπιστοί του, δεν τα βλέπουν όλα αυτά; Και, αν τα βλέπουν, πώς αισιοδοξούν; Και πώς αποκλείουν επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους τόσο κατηγορηματικά;

Υπενθυμίζουμε: Οι κυβερνήσεις Σημίτη παρέδωσαν στην κυβέρνηση Καραμανλή 190 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε στην κυβέρνηση Παπανδρέου 292 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου δεσμεύτηκε να το αυξήσει (όρα Μνημόνιο και Σχέδιο Στήριξης) μέχρι το 2013 κατά 150 δισ. ευρώ ακόμη. Αρα, το 2013 το δημόσιο χρέος μας θα είναι κοντά στα 450 δισ. ευρώ!

Μια γενεά δεν αρκεί για να πληρωθεί αυτό το αστρονομικό ποσό!

Και επειδή οι Ελληνες δεν φαίνονται διατεθειμένοι ν’ αυτοκτονήσουν θ’ αντισταθούν με όλα τα μέσα στους «κυβερνητικούς μονόδρομους»!



Χ.Θεοχαρατος-αδεσμευτος τυπος





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.