ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Θέμα πρόωρων εκλογών θέτει ο Χ. Καστανίδης.


Θέμα πρόωρων εκλογών, ώστε τα σκληρά οικονομικά μέτρα να τύχουν λαϊκής έγκρισης, έθεσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, που βλέπει ακόμα και υπουργούς να διαφοροποιούνται από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 9,89», ο κ. Καστανίδης έθεσε χαρακτηριστικά το δίλημμα:
«Ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα, αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης». Επίσης, έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρεται στο θέμα. Πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη είχε ταχθεί υπέρ της διπλής κάλπης τον Νοέμβριο, καθώς -όπως είχε πει- μια νωπή εντολή, με τα σημερινά δεδομένα, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική και θα αφαιρέσει επιχειρήματα από τη ΝΔ που προσπαθεί να αποσείσει ή να συσκοτίσει τις ακέραιες ευθύνες που φέρει για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Κληθείς μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Καστανίδη, είχε διαψεύσει τη συγκεκριμένη δήλωση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.


αδεσμευτος τυπος





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.