ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε το πιο σκληρό και άδικο Ασφαλιστικό!..


Το πιο σκληρό, σε βάθος χρόνου, ασφαλιστικό σύστημα, αποτελεί από προχθές το βράδυ νόμο του κράτους (με 159 ψήφους) με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποδεικνύουν εμπράκτως πως οι όποιες μαγκιές τους ήταν τσάμπα και οι όσες απειλές τους για μη ψήφιση ήταν μόνο στη θεωρία για λόγους ψηφοθηρικούς και τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο να γράφεται με τα πιο μελανά χρώματα στις σελίδες της νεότερης ιστορίας.
Οι συνειδησιακές υποχωρήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν 157 θετικές ψήφους με τους κ.κ. Κακλαμάνη και Κουρουμπλή, μεταξύ άλλων, να αφήνουν πίσω κάθε ενδοιασμό. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε «δεμένη», χωρίς καμία διαρροή ούτε στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία, όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν ελαφρά τη καρδία «ΝΑΙ» σε όλα τα άρθρα, ακόμα και στα πιο αδυσώπητα όπως οι ρυθμίσεις για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων, τα όρια ηλικίας και η περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης από το βήμα της Βουλής, έδωσε «πάσα» στην κυβέρνηση, με μια δήθεν -όπως αποδείχτηκε- αντίδρασή του. «Δεν πρόκειται να ψηφίσω το άρθρο για τη διαιτησία αν δεν το αλλάξετε», διαμήνυσε στον Ανδρέα Λοβέρδο. Στο βήμα ανέβηκε αμέσως ο Γ. Παπανδρέου, που προανήγγειλε την αλλαγή, για να την επιβεβαιώσει, λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Εργασίας.

«Ναι», επί της αρχής, ψήφισαν όμως και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Ντ. Μπακογιάννη και Κ. Κιλτίδης. «Κατά» ψήφισαν 137, μεταξύ των οποίων και η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σ. Σακοράφα, και «Παρών» οι διαγραμμένοι Β. Οικονόμου και Γ. Δημαράς. Στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία, ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ για 14 διαφορετικά άρθρα, με τη Νέα Δημοκρατία να καταψηφίσει όσα άρθρα θεώρησε σκληρά ή αντισυνταγματικά, όπως τα συνταξιοδοτικά και αναπροσαρμογή ορίων ηλικίας, αλλά ψήφισε όσα άρθρα θεώρησε ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση όπως η διαιτησία, τα βαρέα και ανθυγιεινά, η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και η ασφαλιστική τακτοποίηση πολλών κατηγοριών υπαλλήλων.

Πάντως, αντιλαμβανόμενος την σκληρότητα του νέου ασφαλιστικού, αλλά και το πολιτικό κόστος που επιφυλάσσει στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη βελτίωση των όρων του ασφαλιστικού όποτε η οικονομία της χώρας διέλθει της κρίσης και της επιτήρησης. «Όταν η οικονομία μας σταθεί στα πόδια της, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συντάξεις και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους εργαζόμενους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους. Ρητά προβλέπουμε την αναπροσαρμογή του επιδόματος των 800 ευρώ. Εγγυώμαι προσωπικά πως αυτό θα γίνει όταν ξεπεράσουμε την κρίση», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια και για κάθε επώδυνη απόφαση ρίχνει την ευθύνη στην τρόικα και το μνημόνιο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαρκόπουλος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «ένα μνημόνιο που, μέρα με τη μέρα, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν αποτελούσε μονόδρομο. Μονόδρομο το κατέστησε η πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές». «Πρόβλημα χρέους και ελλείμματος δεν έχει μόνο η Ελλάδα. Αντίστοιχο πρόβλημα έχουν χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ακόμη και η Γερμανία. Και σε αυτές τις χώρες δεν κυβέρνησε η ΝΔ. Το πρόβλημα ελλείμματος εκεί δεν έγινε κρίση δανεισμού. Συνέβη στην Ελλάδα και συνέβη μετά τις εκλογές. Τυχαίο; Δεν νομίζω», είπε με δεικτικό τόνο ο Κ. Μαρκόπουλος.

Τέλος, σύντομα αναμένεται πρόταση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή, για δημιουργία ειδική μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για το ασφαλιστικό, που θα παρακολουθεί τα θέμα της βιωσιμότητας και της πορείας του συστήματος και έτυχε θετικής αποδοχής και από τη Νέα Δημοκρατία.

Β.Λ.

Πηγή





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.