ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Εσωκομματική κόντρα για τα χρέη των νοσοκομείων...


Εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Υγείας και της Βάσως Παπανδρέου ξέσπασε την Πέμπτη στη Βουλή, με την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζουν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων στους προμηθευτές.

 Η κ. Παπανδρέου είπε πως δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιούνται παρανομίες δισεκατομμυρίων, ενώ υπενθύμισε ότι αντίστοιχη τροπολογία είχε καταθέσει και ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος και τότε το ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για σκάνδαλο, αναγκάζοντας τον να την πάρει πίσω.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως η ίδια δεν μπορεί να ψηφίζει περικοπές σε συντάξεις και μισθούς με το ασφαλιστικό και η κυβέρνηση να δίνει δισεκατομμύρια σε αυτούς που παρανομούν.

Απαντώντας, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως κατανοεί και συμμερίζεται τον προβληματισμό της κ. Παπανδρεου ωστόσο ανέφερε ότι είναι κυβερνητική επιλογή.

Στην πολιτική πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης ειλικρίνεια και θάρρος είπε χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου, και ο διακανονισμός που φέρνουμε έχει πετύχει την μεγαλύτερη έκπτωση που έγινε ποτέ και ξεπερνά το 15% .

Η υπουργός επιτέθηκε εμμέσως προσωπικά στην κ. Παπανδρέου, λέγοντας πως και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ οι εκπτώσεις που γίνονταν ήταν της τάξης 2 και 3% τονίζοντας πως κάποιοι απο εσάς τότε ήσασταν υπουργοί και τις ψηφίζατε.




Share



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.