ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Πρωτοφανή επεισόδια στον Καναδά, λόγω G20.


Ομάδες μαυροφορεμένων νεαρών που αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των ειρηνικών διαδηλωτών που διαμαρτύρονται στο Τορόντο με αφορμή την Σύνοδο G20, ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις, πυρπολώντας οχήματα, και σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων με πέτρες και ρόπαλα.

Η καναδική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και άλλα χημικά στη προσπάθεια της να αποκρούσει τις επιθέσεις και συνέλαβε περισσότερα από 150 άτομα. Όπως ανέφερε στο ΑΡ ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο Bill Blair: «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο επίπεδο βανδαλισμών και εγκληματικότητας στους δρόμους της πόλης μας…».

Όπως ανέφερε, ο σκοπός των βίαιων διαδηλωτών ήταν να τραβήξουν την αστυνομία μακριά από το χώρο της Συνόδου, έτσι ώστε άλλοι διαδηλωτές να μπορέσουν και να διακόψουν τη συνεδρίαση. Η αστυνομία της πόλης έχει ενισχυθεί με 19.000 άνδρες από ολόκληρο το Καναδά, και το χρηματικό κόστος της παροχής ασφάλειας για τη Σύνοδο έχει ήδη αγγίξει τα $900 εκατομμύρια.

Το κέντρο του Τορόντο θυμίζει φρούριο, με τεράστιους σιδερένιους φράχτες να εμποδίζουν τη πρόσβαση προς το χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου τύπου του Καναδού πρωθυπουργού Stephen Harper: «Οι τραμπούκοι που ξεκίνησαν τα σημερινά βίαια επεισόδια, σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον καναδικό τρόπο ζωής…».

ΑΡ
antinews



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.