Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Το ρωσικό κουτάβι στη γαλλική αστυνομία!!!

Το ρωσικό κουτάβι στη γαλλική αστυνομία
Το κουτάβι, ηλικίας δύο μηνών, εμφανίστηκε  στη ρωσική δημόσια τηλεόραση, προτού μεταφερθεί στη Γαλλία για να παραδοθεί στη γαλλική αστυνομία ενώ Καζνέβ διαβεβαίωσε στην επιστολή του ότι θα τύχει «της καλύτερης υποδοχής».

 Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αποδέχθηκε την Παρασκευή το δώρο από τη Ρωσία: το κουτάβι που ονομάζεται Νταμπρίνια, έρχεται να καλύψει σημειολογικά το κενό της Ντίζελ, του αστυνομικού σκύλου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Η Ντίζελ, ένα μαλινουά της γαλλικής αστυνομίας, σκοτώθηκε την 18η Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στο βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σε διαμέρισμα όπου κρυβόταν ένας από τους υπόπτους για τη διάπραξη των επιθέσεων.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης, ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ έστειλε μια επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του, προσφέροντάς του ένα κουτάβι της ρωσικής αστυνομίας, ένα βελγικό ποιμενικό.
Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς το Κρεμλίνο, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε την Παρασκευή η εφημερίδα Le Parisien και της οποίας έλαβε γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Καζνέβ σημείωσε ότι αυτό το δώρο είναι μια «πολύ δυνατή και εξαιρετικά συμβολική χειρονομία από πλευράς σας». 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η αλληλεγγύη της Ρωσίας συγκινεί τους Γάλλους.

«Χωρίς αμφιβολία, αυτό [το κουτάβι Νταμπρίνια] θα διατηρήσει τη γαλλορωσική φιλία ζωντανή στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας», πρόσθεσε ο Καζνέβ.
Το κουτάβι έλκει το όνομά του από έναν Ρώσο ιππότη του Μεσαίωνα, τον Νταμπρίνια Νίκιτς, λαϊκό ήρωα που φημιζόταν για τη δύναμή του, την καλοσύνη και την τόλμη του.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε δημοσιεύσει την 20ή Οκτωβρίου στον ιστότοπό του ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το κουτάβι και τον εκπαιδευτή του καθώς έπαιζαν με μια μπάλα (https://mvd.ru/news/item/6802710/). 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στον συντονισμό των προσπαθειών των χωρών τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου ηγέτη στη Μόσχα την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.