Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Η Universal Robots λανσάρει τα ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots) στην Ελλάδα!


Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής ρομπότ, Universal Robots, λανσάρει στην Ελλάδα τα ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots) μέσω του νέου επίσημου διανομέα Morenos & Co.

Η Morenos & Co εμπορεύεται εξειδικευμένες λύσεις συσκευασίας σε όλη την περιοχή του Αιγαίου. Το επίσημο λανσάρισμα των ρομπότ της Universal Robots θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 7 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2014 - Η Universal Robots (UR) καθιστά προσιτή την αυτοματοποίηση για όλους τους κλάδους και τα είδη εταιρειών, με τα εύκολα προγραμματιζόμενα, ασφαλή, ευέλικτα και προσιτά ρομπότ της, τα οποία χρησιμοποιούνται από διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων, από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι και μικρές εταιρείες με λίγους εργαζομένους. Η προσφορά ενός εύχρηστου και προσιτού ρομπότ από την UR, ελαχιστοποιεί το επίπεδο δυσκολίας και επιτρέπει την αυτοματοποίηση σε περιοχές όπου κάτι τέτοιο θεωρούνταν πολύπλοκο ή οικονομικά ασύμφορο στο παρελθόν. 

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρομπότ, τα UR ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς δίχτυ ασφαλείας, εφόσον η εφαρμογή το επιτρέπει και κατόπιν μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης επικινδυνότητας, συμμορφούμενα με τα πρότυπα ISO των ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots). 

Το γεγονός αυτό συμβάλει στη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τα βιομηχανικά ρομπότ, η οποία επιτρέπει την εμπλοκή των ρομπότ σε εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη συμμετοχή σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας. Χάρη στον εύχρηστο προγραμματισμό, ακόμη και κάποιος χωρίς εμπειρία στη χρήση ρομπότ μπορεί να μάθει γρήγορα τον προγραμματισμό απλών έργων και την ανάπτυξη των δικών τους εφαρμογών. 

«Ένα UR ρομπότ είναι σαν ένας συνάδελφος. Τα UR ρομπότ μπορούν να συνεργάζονται με τους ανθρώπους σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα και βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας» δήλωσε ο Jacob Pascual Pape, Sales Manager South Europe της Universal Robots.
Τα UR ρομπότ είναι το αποτέλεσμα χρόνιων ερευνών στη ρομποτική. Από τότε που η UR δημιούργησε το UR5, το οποίο λανσαρίστηκε το 2009 με 5 κιλά ωφέλιμου φορτίου, η έρευνα συνεχίστηκε. Το 2012 η εταιρεία λάνσαρε το UR10 με 10 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Πρωτοπόρος στη σημερινή παγκόσμια αγορά, η UR λάνσαρε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Τρίτη γενιά ρομπότ, μία βελτιωμένη έκδοση του UR5 και του UR10, η οποία ενσωματώνει επιπρόσθετα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ελέγχου. 

Σήμερα, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται σε ευρύτατο πεδίο από βιομηχανίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπου η επένδυση σε οικονομική και ευέλικτη αυτοματοποίηση αποσβένεται εύκολα. Η δανέζικη εταιρεία διανέμει τα ρομπότ της σε 40 χώρες και έχει διαθέσει περίπου 4.000 ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται ήδη από τις Lear, Oticon, Bosch, Renault, Volkswagen, Scandinavian Tobacco Group, LG, Samsung, LUK, GN Resound και πολλές ακόμη εταιρείες. 

Συνολική ανάπτυξη στον κλάδο της αυτοματοποίησης

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, ο κλάδος βιώνει σήμερα μία ισχυρή εξέλιξη προς την αυτοματοποίηση της βιομηχανίας. Μόνο το 2013, η αύξηση των πωλήσεων των ρομπότ ήταν 15%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 130.000 πωληθέντα τεμάχια. Η επιταχυνόμενη ζήτηση για βιομηχανικά ρομπότ αναμένεται να συνεχιστεί το διάστημα 2015 με 2017, παρουσιάζοντας πιθανή αύξηση της τάξης του 12% το χρόνο κατά μέσο όρο. Η UR στοχεύει σε διπλασιασμό των ετήσιων πωλήσεων από το 2014 έως το 2017, καταγράφοντας τζίρο της τάξης των 133 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μετακόμισε φέτος σε νέα κτίρια στη Δανία, αυξάνοντας αρκετά την παραγωγική της δυνατότητα. Η UR υπογράμμισε τα φιλόδοξα πλάνα της, βάση της παρουσίας της στην Ευρώπη και της ανακοίνωσής της ότι το τελευταίο τρίμηνο προχώρησε στο άνοιγμα ενός νέου γραφείου στην Ισπανία, από όπου μπορεί να υποστηρίξει τις αγορές της Νότιας Ευρώπης. 

Σχετικά με τη Universal Robots:
Η Universal Robots είναι ένας καινοτόμος και παγκοσμίως επιτυχημένος δανέζικος κατασκευαστής ελαφρού βάρους βιομηχανικών ρομπότ. Από το λανσάρισμα του πρώτου UR ρομπότ στην αγορά το 2009, η εταιρεία έχει καταγράψει σημαντική ανάπτυξη και πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 200 συνεργάτες σε περισσότερες από 40 χώρες.

Η UR αποτελεί την «πρωτοπόρο» εταιρεία της νέας εποχής των εύχρηστων ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots), που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση, όχι μόνο σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και σε μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρείες που θεωρούσαν ότι η απασχόληση ενός ρομπότ ήταν πολύ ακριβή και πολύπλοκη λύση.

www.universal-robots.com

Company contact
Universal Robots Spain S.L.

Jacob Pascual Pape
Sales Manager South Europe
C/Pujades 51- B.53
08005 Barcelona
Spain
+34 93 315 80 76

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.