Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Όλα όσα δεν ξέρατε για το Tetris που σήμερα γίνεται 30 ετών!

Μπορεί να μοιάζει σαν… χθες που κρατούσατε στα χέρια σας το αγαπημένο σας παιχνίδι Τetris, ωστόσο έχουν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία του.

Το δημοφιλέστατο παιχνίδι παραμένει ένα από τα πιο εθιστικά ανά τον κόσμο. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, Alexey Pajitnov ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να παίζει σχεδόν καθημερινά.
Μιας και το παιχνίδι έχει σήμερα τα… γενέθλιά του σας παρουσιάζουμε κάποια στοιχεία για αυτό, τα οποία ενδεχομένως να σας ήταν άγνωστα:

-Έως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 425 εκατ. downloads του συγκεκριμένου παιχνιδιού.
-Ο Ρώσος προγραμματιστής Alexey Pajitnov έχει δηλώσει για το δημιούργημά του: Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχε επιτυχία. Η απλή αλλά εθιστική φύση του με κεντρίζει ακόμη και σήμερα, και δεν ξεχνώ να παίζω αρκετές φορές την εβδομάδα.

- Η ονομασία του «Tetris» προέρχεται από την αρχαϊκή ελληνική λέξη «τέτρα» (σ.σ. τέσσερα) και τη λέξη tennis-το αγαπημένο άθλημα του δημιουργού του.
-Η «μόδα» του εξαπλώθηκε στην Ευρώπη από την πρώτη ημέρα του «λανσαρίσματός» του στις 6 Ιουνίου του 1984 και το 1989 έφτασε στις ΗΠΑ, όπου είχε την ίδια-ή ακόμη και μεγαλύτερη- απήχηση.

-Στις ΗΠΑ η Nintendo «λάνσαρε» το Game Boy με το συγκεκριμένο παιχνίδι που συνοδευόταν με μουσική. Αυτή η έκδοση «πούλησε» πάνω από 35 εκατ. αντίτυπα.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.