ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: Το πολεμικό ναυτικό βρήκε τρόπο να μετατρέψει το θαλασσινό νερό σε καύσιμα.

Οι επιστήμονες που συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν επιτυχώς μια μέθοδο με την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε καύσιμο αεριωθουμένων, κάτι που πιστεύουν πως θα είναι μια δυνητικά επαναστατική ανακάλυψη.

Ερευνητές από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο, ανέπτυξαν την τεχνολογία για την εξαγωγή διοξειδίου του άνθρακα από το θαλασσινό νερό και τη ταυτόχρονη παραγωγή υδρογόνου. Στη συνέχεια, τα αέρια μετατρέπονται σε υγρά καύσιμα υδρογονανθράκων. Το σύστημα αυτό, θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τις ώρες ανεφοδιασμού και κατ’ επέκταση το χρόνο που περνούν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μακριά από αποστολές.
Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα σκάφη του Ναυτικού καίνε κατά κύριο λόγο πετρέλαιο, με εξαίρεση ορισμένα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια που χρησιμοποιούν πυρηνική πρόωση, αναφέρει η εφημερίδα International Business Times. Η δυνατότητα όμως να χρησιμοποιηθεί το θαλασσινό νερό ως πηγή καυσίμων, μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
«Όσοι δουλεύουμε στο στρατό ή στο ναυτικό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ασυνήθιστα και διαφορετικά είδη προκλήσεων», αναφέρει ο Αντιναύαρχος Philip Cullom στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Δεν πηγαίνουμε εμείς να ανεφοδιαστούμε, τα καύσιμα έρχονται σε εμάς, συνήθως με πετρελαιοφόρα πλοία. Η ανάπτυξη μιας τόσο ανατρεπτικής τεχνολογίας, είναι πραγματικά κάτι που θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οργανώνουμε τις αποστολές και τις επιχειρήσεις όσον αφορά στον οικονομικό τομέα αλλά και στην ετοιμότητα».
Τα αέρια του άνθρακα και του υδρογόνου που παράγονται με τη διαδικασία εξαγωγής από το θαλασσινού νερό, μετατρέπονται σε υγρά με τη χρήση μεταλλικών καταλυτικών μετατροπέων σε ένα σύστημα αντιδραστήρα. Το υγρό που παράγεται περιέχει μόρια υδρογονανθράκων με τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα κατάλληλα για την αντικατάσταση του πετρελαίου αεριωθουμένων, αναφέρει το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο στο δελτίο τύπου.
Το Ναυτικό χρησιμοποιήσε με επιτυχία το νέο καύσιμο από θαλασσινό νερό για να τροφοδοτήσει ένα τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο αεροσκάφους του Β” Παγκοσμίου Πολέμου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.