Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Λουκέτο στα σχολεία της Νιγηρίας υπό νέου μακελειού

Κλείνουν τα σχολεία στη Νιγηρία φοβούμενοι νέα επίθεση ισλαμιστών - Στόχος να αποφευχθεί το μακελειό του περασμένου Φεβρουαρίου με δεκάδες νεκρά παιδιάΕντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία στη βορειανατολική πολιτεία της Νιγηρίας, Μπόρνο, έδωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας, υπό το φόβο νέας επίθεσης ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τις Αρχές 29 μαθητές έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση των ισλαμιστών το Φεβρουάριου. Για 59 κάνει λόγο δημοσιογράφος που μέτρησε τις σορούς στο νεκροτομείο
Στόχος η προστασία των παιδιών
«Ολα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Παιδείας της πολιτείας να ολοκληρώσουν τη δεύτερη σχολική τους περίοδο στο τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Δεν θέλουμε να γίνει δημόσια ανακοίνωση, ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός... ωστόσο το υπουργείο έλαβε την εντολή από τον κυβερνήτη», πρόσθεσε.
Στόχος των αρχών είναι να αποφύγουν νέα επίθεση ισλαμιστών, σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στο χωριό Μπούνι Λάδη, στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε και στοίχισε τη ζωή 29 μαθητών κατά τις Αρχές, 59 σύμφωνα με δημοσιογράφο που μέτρησε τις σορούς τους στο νεκτροτομείο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, τα μέλη της Μπόκο Χάραμ σκότωσαν ή έκαψαν μέχρι θανάτου τα παιδιά, που βρίσκονταν σε οικοτροφείο της βορειοανατολικής Νιγηρίας.
Αποτυχία του στρατού να προστατεύσει τους αμάχους
Το 2013 τα σχολεία ολοκλήρωσαν μόνο μία σχολική περίοδο εξαιτίας επίθεσης που έλαβε χώρα στο χωριό Μαμούντο, στην πολιτεία Γιόμπε και είχε αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 22 μαθητών.
Η αποτυχία του στρατού να προστατεύσει τους αμάχους έχει προκαλέσει την οργή στους κατοίκους των βορειοανατολικών περιοχών της χώρας. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν αυτό το μήνα να σκοτώσουν αρκετούς μαχητές οι οποίοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τις φυλακές του Μαϊντουγκούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.