ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ρώσος κροίσος ξεφορτώθηκε τις μετοχές για να γλιτώσει τις κυρώσεις.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Γενάντι Τιμτσένκο πούλησε όλες τις μετοχές που έχει στην Gunvor, πετρελαϊκή εταιρεία με έδρα την Ελβετία, μια μέρα πριν ανακοινωθεί το όνομά του στην λίστα με τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Forbes κατατάσσει τον μεγιστάνα πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ως τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας, με 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία από την Gunvor

Το Forbes κατατάσσει τον μεγιστάνα πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ως τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας, με 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία από την Gunvor.
Ο Τιμτσένκο, που θεωρείται έμπιστος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεφόρτωσε όλες τις μετοχές που είχε στην εταιρεία που ίδρυσε λόγω τις πιθανότητας των οικονομικών κυρώσεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gunvor.
Την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τοποθέτησε τον 61χρονο μεγιστάνα στην μαύρη λίστα με τις κυρώσεις, μετά την προσχώρηση της Κριμαίας στην Ρωσία και την ανεξαρτητοποίησή της από την Ουκρανία.
Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τιμτσένκο στον κλάδο της ενέργειας ήταν «άμεσα συνδεδεμένες» με τον Πούτιν .

Ολα τα περιουσιακά του στοιχεία στις ΗΠΑ πάγωσαν ως αποτέλεσμα των κυρώσεων .

Η Gunvor είπε ότι ο Τιμτσένκο πούλησε τις μετοχές τους προκειμένου «να εξασφαλιστούν με βεβαιότητα η συνεχιζόμενη και αδιάλειπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων της Gunvor Group Ltd».

Το ποσοστό του πωλήθηκε στον επιχειρηματικό του συνεταίρους Τόρμπζορν Τορνκβιστ , ο οποίος ελέγχει σήμερα το 87% της επιχείρησης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ότι η πώληση των μετοχών καθιστά πλέον απίθανο το να πληγεί η Gunvor από τις κυρώσεις επειδή ο Τιμτσένκο δεν έχει πλέον το 50% ή περισσότερο της εταιρείας.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.