ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Θα πληρώσουν ακριβά τις κυρώσεις οι Γερμανοί: Κινδυνεύουν 6.200 εταιρείες Σε περίπτωση οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Σε περίπτωση οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία, πάνω από 6.000 γερμανικές εταιρείες που συναλλάσσονται με τη Μόσχα θα υποστούν σοβαρές οικονομικές ζημιέςΕάν η κλιμάκωση της διαμάχης της Ευρώπης με τη Μόσχα για την Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα οικονομικές κυρώσεις, πάνω από 6.000 γερμανικές εταιρείες που συναλλάσσονται με τη Ρωσία θα υποστούν καταστροφική οικονομική ζημιά, όπως προειδοποιεί η ένωση εξαγωγέων της Γερμανίας.

Η κρίση στην Ουκρανία ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη, και ειδικά τη Γερμανία, λόγω της σημασίας της Ρωσίας ως εξαγωγέας ενέργειας
«Περίπου 6.200 γερμανικές εταιρείες που έχουν εμπορικές σχέσεις με τηΡωσία, και μερικές από αυτές είναι πολύ σημαντικές», όπως σημειώνει ο Αντόν Μπέρνερ, επικεφαλής της ένωσης εξαγωγέων BGA, στην εφημερίδα Ruhr NachrichtenDortmunder. «Γι 'αυτούς, οι οικονομικές κυρώσεις θα ήταν μια πραγματική καταστροφή».

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ανταποδώσει με ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων 33 ανθρώπων που είναι κοντά στον Πούτιν και ετοιμάζουν οικονομικές κυρώσεις.
Ο Μπέρνερ αναφέρει ότι οι τιμές της ενέργειας θα αυξηθούν αν η κρίση διαρκέσει, όμως η Μόσχα είναι απίθανο να κόψει το σύνολο των ενεργειακών παροχών προς τη Γερμανία, καθώς η χώρα εισάγει το 30% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της από τηΡωσία.

Το συμβούλιο των «σοφών» της Γερμανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η κρίση στην Ουκρανία ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη, και ειδικά τη Γερμανία, λόγω της σημασίας της Ρωσίας ως εξαγωγέας ενέργειας.

Η BGΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ενώ η εμπορική σύγκρουση θα είναι επιζήμια για τη Γερμανία, για τη ρωσική οικονομία θα είναι απειλητική. Το διμερές εμπόριο με τη Ρωσία, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε περίπου 76 δισ. ευρώ, μειώθηκε πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.