ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Πράσινο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την πώληση 28 ακινήτων.

Η διαδικασία για να υλοποιηθούν τελικά οι επίμαχες συμβάσεις πώλησης και μίσθωσης είχε "μπλοκάρει" με προηγούμενη απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, την οποία ανατρέπει τώρα νεότερη κρίση του  του 6ου Τμήματος  του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το 6ο Τμήμα του Ελεκγτικού Συνεδρίου  έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας
 Η υπόθεση είχε οδηγηθεί σε νέα κρίση μετά την απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε διαπιστώσει  τέσσερις πλημμέλειες στη  σχετική σύμβαση.

 Το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε σχετικά αίτηση ανάκλησης της απόφασης του κλιμακίου  και το  6ο Τμήμα του Ελεκγτικού Συνεδρίου που επιλήφθηκε έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρξε παραβίαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας, λόγω της συμμετοχής συμβουλευτικών εταιρειών και διαγωνιζομένων επενδυτών, που ανήκουν και ελέγχονται από τον ίδιο όμιλο εταιρειών.
Ακόμη, στη  νεότερη απόφαση  αναφέρεται ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ έχει επαρκή, σαφή και ειδική αιτιολογία  ως προς το όφελος και το συμφέρον της επίμαχης συναλλαγής για το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατόπιν αυτών, το 6ο Τμήμα έκρινε ότι το Ζ΄ κλιμάκιο έσφαλε στην κρίση του και ανακάλεσε την απόφασή του.
Η συμφωνία ύψους 261,31 εκατ. ευρώ αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση (sale-and-lease-back) για 20 χρόνια, 28 ακινήτων του Δημοσίου (κτήρια  5 υπουργείων -Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτήρια ΔΟY και 5 κτήρια της Αστυνομίας.
Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.