ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Προειδοποίηση Άσαντ: Η φωτιά στη Συρία θα κάψει την Τουρκία.....


Για αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής σε περίπτωση που.....
οι δυνάμεις των ανταρτών που αγωνίζονται να τον ανατρέψουν καταλάβουν την εξουσία στη χώρα του, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.


«Αν η αναταραχή στη Συρία οδηγήσει στο διαμελισμό της χώρας, ή αν οι τρομοκρατικές δυνάμεις πάρουν τον έλεγχο… η κατάσταση αναπόφευκτα θα μεταδοθεί σε γειτονικές χώρες και θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα ντόμινο σε όλη τη Μέση Ανατολή και πιο πέρα», ανέφερε σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.

Η αναταραχή θα εξαπλωθεί «στην ανατολή, στη δύση, στο βορρά και στο νότο. Αυτό θα οδηγήσει σε μια κατάσταση αστάθειας τα επόμενα χρόνια ίσως και δεκαετίες», είπε ο Άσαντ στη συνέντευξη.

Παράλληλα, επέκρινε την τουρκική ηγεσία ως «ανόητη και ανώριμη» και τους άραβες γείτονες που, όπως είπε, εξοπλίζουν και προσφέρουν καταφύγιο σε μαχητές των ανταρτών.

Κατηγορώντας τους αντιπάλους του ότι χρησιμοποιούν «σεχταριστικά συνθήματα», ο Άσαντ είπε πως η μάχη ουσιαστικά διεξάγεται ανάμεσα σε «δυνάμεις και κράτη που επιδιώκουν να οδηγήσουν τους λαούς τους πίσω στο χρόνο και κράτη που θέλουν να οδηγήσουν τους λαούς τους σε ένα μέλλον ευημερίας».

Επιπλέον, ο Άσαντ υποστήριξε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στρατολογεί μαχητές με χρήματα του Κατάρ για να διεξάγει πόλεμο στη Συρία και προειδοποίησε τον πρώην φίλο του πως η αιματοχυσία δεν μπορεί εύκολα να περιοριστεί: «Η φωτιά στη Συρία θα κάψει την Τουρκία. Δυστυχώς δεν βλέπει την πραγματικότητα αυτή».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.