Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Γιώργος… Ομπάμα


ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.... ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

Ο Γιώργος, ο αεροπορικός πρωθυπουργός και σήμερα βουλευτής, εξαιτίας των συνεχόμενων ταξιδιών του, δεν ξέχασε το.....
ίνδαλμά του. Είναι ο Μπ. Ομπάμα από τον οποίο είχε άλλωστε ξεσηκώσει όλο το στιλ και τα συνθήματα το 2009. Τότε που σήκωνε τα μανίκια όπως ο Αμερικανός πρόεδρος και έλεγε «όλοι μαζί μπορούμε».

Έτσι, λοιπόν, και τώρα που περιοδεύει ανυπόληπτος από συνέδριο σε συνέδριο και από κανάλι σε κανάλι αναλύοντας την ελληνική οικονομία που διέλυσε, είπε να θυμηθεί το ίνδαλμά του. Και πέταξε το εξής βαθυστόχαστο μιλώντας σε πολιτική εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση του αμερικανικού δικτύου MSNBC. «Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια. Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων, είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Βέβαια τα ‘συμπτώματα’ θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Όπως στις ΗΠΑ», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός, «ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς.Το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι Αμερικάνοι συντηρητικοί, δεν ήταν π.χ. το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς πρέπει να ελεγχθεί», κατέληξε ο Γ.Παπανδρέου.

Καταλάβατε τι είπε; Ότι αυτός έσωσε τη χώρα, ότι πήρε το σταυρό του μαρτυρίου όπως ο Ομπάμα, ότι ήξερε τη συνταγή αλλά δεν την υλοποίησε ποτέ κι ότι γνώριζε ότι το πρόβλημα ήταν ότι τα λεφτά του κοινωνικού κράτους κάπου χάνονταν. Λεφτά υπήρχαν δηλαδή αλλά δεν ήξερε που πήγαιναν. Γι’ αυτό μόλις έγινε πρωθυπουργός έδινε επιδόματα αλληλεγγύης.

Έχει πλάκα να παρακολουθεί κανείς το παραλήρημα του πρώην πρωθυπουργού. Αλλά να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Πλανητάρχη πάει πολύ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.