Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

KOΥΡΕΜΑ 20% ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ


Η μοναδική υποχώρηση που έχει υπάρξει από πλευράς ΔΝΤ στο Eurogroup για την βιωσιμότητα του χρέους είναι να υπάρξει άμεσα «κούρεμα» χρέους 20%, αλλά να υπάρξει δέσμευση για μελλοντική διαγραφή χρέους ακόμα μεγαλύτερη, μέχρι και 50% μεταδίδει το Reuters! Η Γερμανία, όμως δεν το δέχεται, οπότε η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

H πρόταση αφορά στην άμεση μείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισ. ευρώ.
Μια άμεση μείωση του χρέους κατά 20% η οποία αντιστοιχεί σε 40 δισ. ευρώ, μπορεί να επιτευχθεί κατά κύριο λόγο μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης των ωριμάνσεων άνευ κόστους, όπως σημείωσε ο αξιωματούχος.Βάσει αυτών που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, έχει επέλθει αδιέξοδο... Πάντως ο Σ. Κάμπετερ, υφ. Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε αισιόδοξος: "Βλέπω πολύ καλές πιθανότητες να έχουμε συμφωνία απόψε τη νύχτα".

Πέρα απ'όλα αυτά έχουμε και έναν χρησμό στο twitter του προέδρου της ΕΕ, Βαν Ρομπάϊ διαρκούντους του Eurogroup. Αν δεν είναι ... καψούρης (!) δεν μας φαίνονται και ιδιαίτερα θετικά αυτά που γράφει. Συγκεκρμένα επέλεξε ένα γιαπωνέζικο ποίημα. Θέμα του ποιήματος το μελαγχολικό φθινόπωρο! 

«Φθινόπωρo, τέλος Νοεμβρίου: H νύχτα έπεσε/τα γυμνά κλαδιά φαίνονται/Ακόμη πιο μοναχικά».
Ιδού και το αυθεντικό μήνυμα του, διαρκούσης(!) της συνεδρίασης:
"Autumn end november: The night has fallen/The bare branches can be seen/Even

Καλά κρασιά!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.