Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Έκθεση-προειδοποίηση προς τη μειονότητα στη Θράκη

 

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε την Διεθνή Έκθεση Θρησκευτικών Ελευθεριών Ελλάδας για το 2011, η οποία δεν ικανοποίησε τα όργανα της τουρκικής ΜΙΤ στη Θράκη, τα οποία ανέφεραν ότι θα συγγράψουν τη δική τους!

Πρόκειται για μια ακόμα ισχυρή ένδειξη για την ιδιαιτέρως προσεκτική στάση που τηρούν οι ΗΠΑ απέναντι στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, για να μην αναφερθούμε σε μια διαφαινόμενη «ευμενή ουδετερότητα», εάν μάλιστα κανείς συγκρίνει τη στάση στα ίδια θέματα στο παρελθόν… Θα μπορούσε μάλιστα να θεωρηθεί και ως προειδοποίηση – μέχρις ενός ορισμένου σημείου – ότι υπάρχει όριο μέχρι του οποίου κάποιος μπορεί να πιέσει, πέραν του οποίου οι «υπερβολές» πάσης φύσεως επηρεάζουν άλλες «καταστάσεις» και συμφέροντα, οπότε δεν μένουν αναπάντητες.

Φυσικά, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, αυτό δεν οφείλεται σε κάποια ιδιαίτερη «τρυφερότητα» του οποιουδήποτε απέναντι στην Ελλάδα, αλλά στην ψυχρή, λογική εκτίμηση των συμφερόντων τους. Κι αυτό δεν θα πρέπει να μας ενοχλεί, ενώ όσοι έχουν ψευδαισθήσεις για το οποιοδήποτε κράτος της υφηλίου ότι θα προστρέξει για βοήθειά μας με βάση… συναισθηματισμούς, καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν για να μη βρεθούν προ μεγάλων και ιδιαιτέρως δυσμενών εκπλήξεων. 

Στην έκθεση όπου γίνεται αναφορά στην αυξημένη επιρροή της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, καταγράφονται και τα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη στο πεδίο των θρησκευτικών ελευθεριών.
Στην Έκθεση που αναφέρει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν κρατάει στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές ομάδες, τονίζεται ότι η αναγνωρισθείσα με την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί το 1,3% του Ελληνικού πληθυσμού δηλαδή 140-150 χιλιάδες άτομα. Η Έκθεση αναφέρει, ότι συνεχίζουν να υφίστανται οι διαφωνίες μεταξύ της μειονότητας και της Ελληνικής Πολιτείας όσον αφορά τη διαδικασία εκλογής των μουφτήδων και των ιμάμηδων και ότι η Πολιτεία εμμένει στον διορισμό των μουφτήδων με το αιτιολογικό ότι αυτοί έχουν δικαστικές αρμοδιότητες βασιζόμενες στη Σαρία, ενώ κάποια άτομα από την μειονότητα αντιτίθενται στον διορισμό των μουφτήδων από αυτήν.

Σημειώνεται από τους συντάκτες, ότι αν και η Ελληνική Πολιτεία έχει διαγράψει το κύριο χρέος των βακουφίων της Δυτικής Θράκης, εμμένει στο χρέος των επιβαλλόμενων τόκων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και πως η μουσουλμανική μειονότητα διαμαρτύρεται στη στάση αυτή. Η Έκθεση αναφέρεται και στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι μη ορθόδοξες ομάδες και σημειώνει ότι το μήνα Μάρτιο πραγματοποιήθηκε επίθεση το τέμενος του Ισάλου και τον μήνα Φεβρουάριο καταστράφηκαν 10 ταφόπλακες σε μουσουλμανικό κοιμητήριο στην Κομοτηνή. Τον Ιούλιο κρεμάστηκε κεφάλι χοίρου στην είσοδο του τζαμιού Χαλίλ Μπέη στη Καβάλα το οποίο πάντως δεν λειτουργεί.

Η έκθεση δεν ικανοποίησε τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια δική τους έκθεση! Ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλήτ Χαμπίπογλου δήλωσε: «Θα τονίσουμε αναλυτικότερα τα υπάρχοντα προβλήματα με μια παράλληλη έκθεση». 

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΩΜΑ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΤ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑΤΙ Η CIA Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.ΟΜΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ ΣΤΟ MΤV ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.