Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Εξεταστικές εν όψει για οικογένεια Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για Μνημόνιο και CDS


Άλλες δύο εξεταστικές επιτροπές, πέραν της εξεταστικής για την Siemens που αιτήθηκε χθες, σχεδιάζει να ζητήσει ο ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:
Για το πως οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο και το τι έχει γίνει με την υπόθεση των περίφημων CDS που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη με σχετική δικαστική "μελέτη" των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Θεωρείται βέβαιη η σύσταση της εξεταστικής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο, με ποιες μεθοδεύσεις, ποιες πλαστογραφίες στοιχείων κλπ. ενώ πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα αποφύγει την εξεταστική για τα CDS αφού θα είναι σα να καλύπτει τα πεπραγμένα της οικογένειας Παπανδρέου. 

Και στις δύο περιπτώσεις ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και βέβαια κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά θα τεθoύν ενώπιον των ευθυνών τους και επιτέλους θα πρέπει να εξηγήσει γιατί μιλούσε περί "Τιτανικού", γιατί αδιαφόρησαν στο ρωσικό δάνειο, στην πρόταση για τον ΟΣΕ κλπ. 

Μπορεί να αντιδράσει ο Ε.Βενιζέλος; Ίσως ναι, ίσως όχι. Μην ξεχνάμε ότι το δεύτερο Μνημόνιο είναι προϊόν της δικής του πολιτικής, έστω και αν υπερψηφίστηκε και από τη ΝΔ, αλλά και μια εξεταστική θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γλιτώσει με τα πολιτικά απολειφάδια της τότες διακυβέρνησης που έχουν μείνει μέσα στο κόμμα του αναγκαστικά.

Πάντως πολύ δύσκολα θα απορρίψει η ΝΔ την σύσταση των παραπάνω εξεταστικών επιτροπών, χωρίς σημαντικές απώλειες στην Κ.Ο. της στην σχετική ψηφοφορία. Δηλαδή ακόμα και αν η επίσημη γραμμή στις ψηφοφορίες είναι "ΟΧΙ", εν τούτοις είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σημαντικός αριθμός βουλευτών της ΝΔ που θα ψηφίσουν "ΝΑΙ" για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλουν να καταστούν ...πτυελοδοχεία των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι ναι μεν ψήφισαν ΝΔ προ του κινδύνου εξόδου από το ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έδωσαν συγχωροχάρτι στην πολιτική μαφία που κυβέρνησε την χώρα από το 2099 μέχρι το 2011. 

Το ίδιο ισχύει και για την ΔΗΜΑΡ, ίσως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Άρα η ώρα της κρίσης πλησιάζει για την κυβερνητική μαφία του ΠΑΣΟΚ των ετών 2009-2011...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.