ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δ.Σ. Συνδικάτων: «Η Ελλάδα μοιάζει με χώρα που πέρασε πόλεμο»


Χώρα που πέρασε πόλεμο θυμίζει η Ελλάδα ως προς την πτώση των μισθών και την αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς συνομοσπονδίας συνδικάτων (ITUC), καθώς το 91% των εργαζομένων υπέστη μειώσεις μισθών, το 3% είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται, ενώ μόνο για το 6% ο μισθός παρέμεινε σταθερός.

Σύμφωνα με την έκθεση το 29% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι τα έσοδα τους δεν επαρκούν ούτε για τις βιοτικές τους ανάγκες, ενώ το 61% δηλώνουν ότι τα χρήματα επαρκούν μόνο για τα αναγκαία. Με μόνο το 10% των ελλήνων να μπορούν να αποταμιεύσουν, η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί συμπεραίνει η έκθεση. Η Ελλάδα παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό αποταμίευσης και από τις 14 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Σάραν Μπάροου, η οποία χαρακτήρισε ανεπαρκή τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα για να μπορέσει κάποιος να μπορέσει να ζήσει, θα παραδώσει την έκθεση στην γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκαρντ, ζητώντας αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει διαμορφωθεί στα 489 ευρώ καθαρά και 440 ευρώ για όσους είναι κάτω από 25 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.