Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Η γενιά που θα γράψει ιστορία


Η γενιά των παππούδων μας, το πρώτο της μέλημα κάθε χρόνο ήταν να εξασφαλίσει το στάρι και την λίγδα - από το λίπος του γουρουνιού - της χρονιάς. Για τα παιδιά τους δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε αφού δεν υπήρχαν δυνατότητες για πολλά-πολλά στην εποχή τους αφού το κράτος μας ήταν κατεστραμμένο από την γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο. 

Κι όμως!
Τα χρόνια άλλαξαν και τα παιδιά τους δηλ. οι γονείς μας κατάφεραν να δημιουργήσουν και σπίτια και να αποκτήσουν περιουσίες, άσχετα εάν στον πνευματικό τομέα υστέρησαν καταφανώς, ξεκομμένοι από την πίστη μας και την παράδοση.

Η γενιά των γονέων μας, επειδή πλέον υπήρχε και η δυνατότητα, ζώντας ίσως τα καλύτερα και πιο ειρηνικά χρόνια της ιστορίας μας, προσπάθησε να δώσει στα παιδιά της τα πάντα. Σπουδές, ενίοτε και στο εξωτερικό, σπίτι, αμάξι και ότι άλλο χρειάζεται κάποιος σε επίπεδο ύλης, για να ξεκινήσει την ζωή του από μία βάση. Νά όμως που ήρθε η κρίση και τα πτυχία είναι κρεμασμένα σε κάδρα, τα σπίτια δεν μπορούν να συντηρηθούν και κάποια είναι χωρίς ρεύμα από τα χαράτσια ενώ τα μεγάλα αμάξια είναι ακίνητα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να γεμίσουν με βενζίνη.

Διαβάζω κι ακούω εδώ κι εκεί την απόγνωση της σημερινής γενιάς μεταξύ 30-45 ότι μπροστά της δεν υπάρχει μέλλον για την ίδια και τα παιδιά της και νομίζω πως μια σύντομη αναδρομή όπως η παραπάνω, θα μας έπειθε πως η σημερινή μαυρίλα δεν είναι απαραίτητο πως θα καθορίσει με το χρώμα της και το αύριο. Ίσα-ίσα που όπως είδαμε πιο πάνω η μία γενιά που ξεκίνησε την ζωή της χωρίς καμία προϋπόθεση για κάτι καλό έζησε και δημιούργησε ενώ η άλλη γενιά που ξεκίνησε με όλες τις προϋποθέσεις βρίσκεται στο περιθώριο κι αδυνατεί καν να επιβιώσει...

Πίσω από όλα βρίσκεται ο Θεός που σαν ένας καλός προπονητής μας διαπαιδαγωγεί για να γίνουμε καλύτεροι. Πιστεύω πως αυτό που ζούμε, με όλα τα άσχημα, το χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε γιατί η ζωή μας είχε φτάσει στην ύβρη. Η νέα γενιά των Ελλήνων με όλα τα εφόδια της γνώσης που έχει αποκτήσει και τους καρπούς του κανόνα που ήδη βιώνουμε και ο οποίος ήδη οδηγεί πολλούς καθημερινά πίσω στην πατρώα πίστη και παράδοση είναι νομοτελειακό να δημιουργήσει την Ελλάδα που ονειρευόμαστε όλοι πέρα από την κομματική αρρώστεια και την διχόνοια. Αυτή η γενιά ακομπλεξάριστη και χωρίς τα σύνδρομα κατωτερότητας όλων των προηγούμενων γενεών θα γράψει ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.