Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Σφαγή Τούρκων σε Κουρδιστάν και Αιγαίο: 6.169 νεκροί κα 4.008 τραυματίες σε 28 χρόνια!Tρία ολόκληρα Συντάγματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν εξολοθρευτεί τα τελευταία 28 χρόνια από...
τις συγκρούσεις στο Κουρδιστάν και τον ακήρυκτο πόλεμο με την Ελλάδα στο Αιγαίο! Ή, συνολικά, πέντε Συντάγματα έχουν χαθεί ή τεθεί εκτός μάχης αν περιλάβουμε και τους τραυματίες.

Για την ακρίβεια, κατά το χρονικό διάστημα από το 1984 μέχρι τις 8 Ιουνίου 2012 οι τουρκικές δυνάμεις είχαν συνολικά 6.169 νεκρούς (şehit) και 4.008 τραυματισθέντες (gazi) λόγω συμμετοχής τους σε επιχειρήσεις στο Κουρδιστάν και στο Αιγαίο, όπου σαφώς οι πιλότοι είναι σαφώς λιγότεροι στο γενικό σύνολο ! 

Τα παραπάνω αποκαλύπτονται σε απάντηση που δόθηκε στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε από το βουλευτή Gürkut Acar του κόμματος CHP, σχετικά με τις ανθρώπινες απώλειες κατά τη διάρκεια των πάσης φύσεως επιχειρήσεων αποκάλυψε την ανθρωποσφαγή την οποία υφίστανται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αφού οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 200 κάθε έτος!
 
Ιδού τα αναλυτικά στοιχεία, ανά βαθμό. αναφέρονται διαφορετικά οι νεκροί των "καθαρών" ενόπλων δυνάμεων και διαφορετικά της στρατοχωροφυλακής:
α. Νεκροί (şehit), σύνολο 6.169
-Αξιωματικοί: 411
-Υπαξιωματικοί: 375
-Μόνιμοι οπλίτες και μόνιμοι στρατοχωροφύλακες: 585
-Υπαξιωματικοί και κληρωτοί οπλίτες: 4.798

β. Τραυματισθέντες (gazi), σύνολο 4.008
-Αξιωματικοί: 256
-Υπαξιωματικοί: 263
-Μόνιμοι οπλίτες και μόνιμοι στρατοχωροφύλακες: 401
-Υπαξιωματικοί και κληρωτοί οπλίτες: 3.088

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι νεκροί είναι 1,5 φορά περισσότεροι από τους τραυματισθέντες, η οποία σίγουρα δεν είναι φυσιολογική, αλλά καταδεικνύει την σκληρότητα των συγκρούσεων και την αδιαφορία της τουρκικής ηγεσίας προς τις ανθρώπινες απώλειες. 

Κάτι που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει την ελληνική πλευρά: Ένας αντίπαλος αποφασισμένος να χάσει πολλούς  άνδρες προκειμένου να πετύχει τον αντικειμενικό του σκοπό είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.