Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ"... ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ...!


ΚΑΛΑ... ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ...! ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ:


Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κανάλ 5» και «Τέλμα» αφού κάνουν εκτενείς αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνουν ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει με την κατάργηση του υπουργείου αυτού και είχε δεσμευθεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει στην επανασύστασή του.

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν,ακόμη ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα «έχει καταθέσει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή, κατηγορώντας τα Σκόπια για τη χρήση του συμβόλου με τον Ήλιο της Βεργίνας και για προσπάθεια σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας».

Πάντως, όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ασφαλώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα [σσ. μας κάνουν και υποδείξεις για τις προτεραιότητές μας!]

Η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» αναφέρεται στην πολιτική σταδιοδρομία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σημειώνοντας ότι θεωρείται «μετριοπαθής» πολιτικός.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η εφημερίδα γράφει ότι «οι θέσεις του κ.Αβραμόπουλου φαίνεται να ταυτίζονται περισσότερο με αυτές της κ.Μπακογιάννη, όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή μετριοπαθείς, παρά με τις θέσεις και απόψεις της ριζοσπαστικής Δεξιάς».

Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν αναμένονται κάποιες «ακραίες ενέργειες» από τη μεριά της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας και ότι θα διατηρηθεί η θέση περί «erga omnes» (μία ονομασία για όλες τις χρήσεις).

defencenet.gr 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.