Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Αλ.Τσίπρας: Αν δεν ήμασταν εμείς, θα ήταν η Χρυσή Αυγή...


Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δεύτερη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Reuters, υποστηρίζοντας και πάλι ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι βιώσιμο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνασπισμός θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

«Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν έχουμε υποστεί φθορά, δεν είμαστε διεφθαρμένοι... Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε συγκεκριμένα για τις επιδιώξεις του κόμματός του, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να μπει τέλος στην καταβολή μισθών σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για την μείωση του αριθμού των συμβούλων των υπουργών και των αξιωματούχων στο μισό, καθώς και την περικοπή του αριθμού των βουλευτών και των μισθών τους».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ένα νέο πολιτικό κίνημα.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα η εναλλακτική λύση θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», σημείωσε.

«Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για να ασκήσουμε μια πολύ καλύτερη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς, να οργανωθούμε για να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όταν έλθει η ευκαιρία» υποσχέθηκε.

Τέλος, έστειλε άλλο ένα μήνυμα προς τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να συνεχίζει να υποστηρίζει τα «βάρβαρα» μέτρα λιτότητας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.