ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Ευρώπη ομονοεί, αλλά μόνο για την Ελλάδα


 Διχασμένη για το ευρωομόλογο

Ο γαλλογερμανικός άξονας δεν φαίνεται να λειτουργεί ομαλά μετά την εκλογική ήττα του Νικολά Σαρκοζί και αυτό ήταν αντιληπτό και στη φωτογραφία από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, την περασμένη Δευτέρα στο Σικάγο.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δείχνει να διαφωνεί με αυτό που του λέει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Σήμερα, οι διαφορετικές προσεγγίσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους αναμένεται να επιβεβαιωθούν και κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ολάντ αναμένεται να μιλήσει για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου. Η Γερμανία φρόντισε ήδη από χθες να διαμηνύσει, μέσω αξιωματούχων της, ότι εξακολουθεί να διαφωνεί. Επίσης, αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων. Σ’ αυτό το κλίμα το ευρώ υποχωρούσε χθες τη νύχτα κατά 1%.

Διχασμένη εξακολουθεί να είναι η Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την έκδοση ευρωομολόγου και αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να θέσει το ζήτημα, αλλά είναι μάλλον απίθανο να πείσει τη Γερμανία που προβάλλει ως προαπαιτούμενο τη δημοσιονομική ένωση. Τον κ. Ολάντ αναμένεται να υποστηρίξουν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Μόντι, της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Στο πλευρό της κ. Μέρκελ θα βρεθούν οι παραδοσιακοί σύμμαχοί της σε θέματα δημοσιονομικής ορθοδοξίας, Αυστρία, Ολλανδία και Φινλανδία. Το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί, αλλά δεν θα είναι στην κορυφή της ατζέντας και δεν αναμένονται αποφάσεις. Ο επίτροπος Ολι Ρεν επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Δήλωση Ομπάμα

H Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, με τρόπο που να συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.