Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα»«Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.
Υπογράμμισε πάντως πως «η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ ... Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων», ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες: «Δεν πρόκειται να τους προδώσουμε, δεν πρόκεται να γίνουμε σαν τους άλλους».

Παράλληλα, επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσωπικά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στον κ. Αντώνη Σαμαρά: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη. Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας ... Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η χώρα στις 6 Μαΐου γύρισε σελίδα. «Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο» είπε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η εντολή του λαού είναι σαφής και μη παρερμηνεύσιμη: Ανατροπή του μνημονίου».

«Απευθυνθήκαμε σε κοινωνικούς φορείς. Μας λοιδόρησαν και για αυτό» σημείωσε εξάλλου ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στέρεες σχέσεις με την κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία, ενώ σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη στάση της ΔΗΜΑΡ, αφού εξέφρασε μεν ικανοποίηση για τη στήριξη από τον Φώτη Κουβέλη, αναρωτήθηκε όμως τι θα γινόταν αν η στήριξη αυτή ερχόταν προεκλογικά.

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ
Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί ικανοποίηση για την τακτική που ακολουθήθηκε. Επίσης εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή ή τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και σε αυτό το ενδεχόμενο θα επικεντρωθεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα 24ωρα.
Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο το πολιτικό σύστημα να αποσαθρωθεί ακόμη περισσότερο και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο κοινοβουλευτικό πεδίο και στην κοινωνία.
Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα είτε για να χειριστεί τις εξελίξεις αν σχηματιστεί κυβέρνηση είτε για να δώσει ένα νέο εκλογικό αγώνα, που κατά την εκτίμηση κορυφαίων στελεχών θα είναι νικηφόρος.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

 1. ΣΥΡΙΖΑ:
  ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

  O ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
  ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 100.000 ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ
  ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ
  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ
  ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ
  ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ
  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

  ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".

  Η ΕΕ ΠΕΡΙΕΚΟΨΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΔΙΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΑΙΟΥ,
  Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.
  ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ
  ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΧΑΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΑ.

  ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» ...........

  ευτυχως

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.