Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Πρώτα εκλογές, μετά "ψαλίδι" στις συντάξεις

 

 Διαβάστε γιατί το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να αναβάλει τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τι πρόβλημα επικαλείται


Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία.
Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει καλέσει για το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε σύσκεψη τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Οι περικοπές, θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου του 2012.
Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.