ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ;;;





















Όλοι εμείς σήμερα που ήμαστε συγκλονισμένοι με τον τραγικό θάνατο των τριών αθώων συνανθρώπων μας κρίνουμε και κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα. Όλοι και όλα μας φταίνε εκτός από τον εαυτό μας.

ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.....


Ποιός από εμάς που σήμερα βρίζουμε τους πολιτικούς δεν χειροκρότησε κάποια στιγμή της ζωής του κάποιον από αυτούς;  Ποιος δεν πανηγύρισε όταν το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές; Ποιός δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι’αυτόν που ψήφισε για πρωθυπουργό;  Ποιός δεν δέχτηκε από εμάς να μην πάρει απόδειξη αρκεί να πληρώσει λιγότερα; Ποιός δεν είχε ψεύτικο και υποκριτικό χαμόγελο μπροστά σε κάποιο ΄΄σπουδαίο΄΄ πρόσωπο, ή στη τράπεζα, ή στην εφορία, ή στην αστυνομία, τον στρατό ,κ.λ.π. αρκεί να κάνουμε την δουλειά μας;

Επομένως μήπως τελικά δεν μας φταίνε μόνο οι άλλοι αλλά φταίμε και εμείς; Είμαστε θλιμμένοι για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν σήμερα στην τράπεζα, αλλά πόσοι από εμάς σκέφτονται ότι όση ώρα διαβάζουμε αυτό το άρθρο χιλιάδες παιδιά σ’όλο τον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα και εκατοντάδες σκοτώνονται προσπαθώντας να υπερασπιστούν την πατρίδα τους από τους ξένους εισβολείς και κατακτητές;;; (Η.Π.Α., Ισραήλ).

Τα γράφω όλα αυτά γιατί σήμερα κοιτώντας το πρόσωπο μου στον καθρέφτη κατάλαβα ότι πριν απ’όλους και όλα φταίω πρώτα εγώ. Εγώ που δεν έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί αρκετά πριν από κάθε επιλογή που τελικά δεν είχε να κάνει μόνο με μένα αλλά που δυνητικά θα επηρέαζε και την ζωή τόσων συνανθρώπων μου.

Ας ήμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα αποφασίσουμε για κάτι το σημαντικό στη ζωή μας και ας έχουμε και λίγο τον φόβο του Θεού. Ας μην κατακρίνουμε τον διπλανό μας χωρίς πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ας προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε ανάμεσα μας τους ικανούς και άξιους.

Αν μέσα μας έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια ας προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε πρώτα τον εαυτό μας μήπως και μπορέσουμε σιγά – σιγά να βελτιώσουμε την κοινωνία μας.

Εύχομαι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κοιτάξω το πρόσωπο μου στον καθρέφτη να πω πως τουλάχιστον προσπάθησα να κάνω κάτι για τους συνΈλληνες και την ΕΛΛΑΔΑ, τη Χώρα μου.





Share



Kείμενο: Sakman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.