ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Οι γηραιότεροι θα προτιμούσαν να πεθάνουν από τον Covid-19 από το να βλάψουν την οικονομία των Η.Π.Α., δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Τέξας!





Καθώς ο Donald Trump πίεσε να ανοίξει εκ νέου την αμερικανική οικονομία μέσα σε εβδομάδες και όχι σε μήνες, κυβερνητικός του Τέξας πήγε στο Fox News για να υποστηρίξει ότι προτιμά να πεθάνει από το να δει τα μέτρα δημόσιας υγείας να βλάψουν την αμερικανική οικονομία και ότι πιστεύει ότι  "πολλοί  παππούδες "σε ολόκληρη τη χώρα θα συμφωνούν μαζί του.


"Το μήνυμά μου: να επιστρέψουμε στη δουλειά, να επιστρέψουμε στη ζωή, να είμαστε έξυπνοι γι 'αυτό, και αυτοί από εμάς που είναι 70+, θα φροντίσουμε τον εαυτό μας", ο Lt Gov Dan Patrick, 69 ετών , δήλωσε στους δημοσιογράφους του Fox News, Tucker Carlson, τη Δευτέρα το βράδυ.

«Μη θυσιάζετε τη χώρα», είπε ο Πάτρικ. "Μην το κάνετε αυτό".

Ο Πάτρικ είπε ότι φοβόταν ότι οι περιορισμοί της δημόσιας υγείας για την πρόληψη του κορωναϊού θα μπορούσαν να τερματίσουν την αμερικανική ζωή όπως τη ξέρει και ότι είναι πρόθυμος να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να προστατεύσει την οικονομία για τα εγγόνια του.

"Ξέρετε, Tucker, κανείς δεν έφτασε σε μένα και είπε:« Ως ανώτερος πολίτης, είστε πρόθυμος να πάρετε ένα ρίσκο για τη ζωή σας σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση της Αμερικής, που όλη η Αμερική αγαπά, για τα παιδιά και τα εγγόνια σας; » είπε. "Και αν αυτή είναι η ανταλλαγή, είμαι μέσα."

"Αυτό δεν με κάνει ευγενικό ή γενναίο ή κάτι τέτοιο", πρόσθεσε. "Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παππούδες εκεί έξω σε αυτή τη χώρα σαν κι εμένα".

Η Dr Deborah Birx, συντονιστής απόκρισης της διοίκησης για τον  κορωναϊό, δήλωσε ότι τα αναδυόμενα στοιχεία από την Ευρώπη έδειξαν ότι το 99% των θανάτων έπληξαν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και ότι πολλοί από αυτούς έπασχαν από υποκείμενες ασθένειες. Αυτό «δεν αλλάζει την ανάγκη προστασίας των ηλικιωμένων», είπε η Birx.

Ο Trump, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για τις ζημίες που προκάλεσαν στην αμερικανική οικονομία τα μέτρα πρόληψης για τον κορωναϊό, δήλωσε ότι αγωνιά ώστε να επιστρέψει η χώρα στο φυσιολογικό όσο το δυνατόν συντομότερα και ανέφερε ότι μια οικονομική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, μέσω της αυτοκτονίας, από μια παγκόσμια πανδημία.

Δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν θα συμμορφωνόταν με τις συμβουλές εμπειρογνωμόνων δημόσιας υγείας εάν του έλεγαν την επόμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να διατηρήσει βραχυπρόθεσμα περιοριστικά μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση του ιού.

Ο Πάτρικ, ένας Ρεπουμπλικανός του Τέξας, επαίνεσε την επικέντρωση του προέδρου στην οικονομία τη Δευτέρα και είπε ότι "ευφράνθηκε" η καρδιά του από τη στάση του προέδρου.

«Δεν θέλω να θυσιαστεί  ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Patrick. "Έχω μιλήσει με εκατοντάδες ανθρώπους ... και όλοι λένε σχεδόν το ίδιο πράγμα: Δεν μπορούμε να χάσουμε ολόκληρη τη χώρα μας. Καταρρέουμε οικονομικά. "

"Θα πάμε σε μια πλήρη κατάρρευση, ύφεση, κατάθλιψη, κατάρρευση στην κοινωνία μας, αν αυτό συνεχιστεί για αρκετούς μήνες," είπε ο Patrick. "Όπως είπε ο πρόεδρος, το ποσοστό θνησιμότητας είναι τόσο χαμηλό. Πρέπει να κλείσουμε ολόκληρη τη χώρα για αυτό; Νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη δουλειά. "

Ο Patrick είπε ότι, ως κάποιος που "κλείνει" τα 70 την επόμενη εβδομάδα, ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει τη ζωή του για τα έξι εγγόνια του.

"Κοίτα, θα κάνω ότι μπορώ για να ζήσω", είπε ο Πάτρικ. "Αν όμως μου πείτε, είστε πρόθυμος να πάρετε το ρίσκο ... Αν αρρωστήσω, θα  προσπαθήσω να γίνω καλά, αλλά δεν μπορέσω, δε θα μπορέσω."

Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.