Οργή ΣΔΟΕ και Οικονομικής Αστυνομίας για την ατιμωρησία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Άδεια παραμένουν τα κρατικά ταμεία. Διαβάστε για τις οφειλές και τα χρήματα που τελικά πήγαν στο κράτος. Μπορεί η αστυνομία να προχώρησε σε 185 συλλήψεις το τελευταία διάστημα για οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά τα κρατικά ταμεία παραμένουν άδεια.
Τα δικαστήρια έδωσαν διορία περίπου δύο μηνών στα 185 άτομα που έχουν βεβαιωμένες οφειλές της τάξεως των 694,6 εκατομμυρίων ευρώ αλλά στην πλειονότητά τους οι οφειλέτες είτε αμελούν είτε δεν καταφέρνουν να βρουν τα χρήματα για την καταβολή της πρώτης δόσης.
Αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν μάλιστα την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να αποφύγουν τη δίωξη και την αποπληρωμή των χρεών τους.
Το μόνο πραγματικό όφελος που προήλθε από την επιχείρηση χειροπέδες είναι ότι ορισμένοι από τους χιλιάδες οφειλέτες προς το Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και την διαπόμπευση προσήλθαν αυτοβούλως και τακτοποίησαν μέρος των οφειλών τους.
Από στοιχεία του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", προκύπτει ότι 30 φορολογούμενοι με υψηλά χρέη προς το Δημόσιο κατέβαλλαν 8,5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.
Παράγοντες από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία κάνουν λόγο για ευνοϊκή και χαλαρή μεταχείριση μεγαλοοφειλετών από τις δικαστικές αρχές, εκφράζοντας έντονη δυσφορία για τις πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων που ούτε προφυλάκιζαν ούτε επέβαλαν έστω και ένα ευρώ εγγύηση σε γνωστά πρόσωπα.
"Η Δικαιοσύνη δεν μένει ανεπηρέαστη από την τηλεοπτική προβολή" σχολίασαν οι ίδιο παράγοντες, επισημαίνοντας πως η "τηλεοπτική δημοκρατία υπερισχύει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Τα πενιχρά αποτελέσματα για τα έσοδα του Δημοσίου το 2011 που απέφεραν οι συλλήψεις, οι απειλές για αυτόφωρο και το φοροκυνηγητό καταδεικνύονται από το γεγονός ότι στα ταμεία του κράτους μπήκαν 945,8 εκατομμύρια ευρώ από τα 42 δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στο αντίποδα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, από ΦΠΑ, φόρους κ.λπ., έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια και έχουν φτάσει στα 45,5 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2012 από τα 36,6 δισεκατομμύρια που ήταν το καλοκαίρι του 2010.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.