Αυτό είναι το κυρίαρχο μήνυμα πλέον στις τάξεις του οικονομικού επιτελείου, το οποίο αντιλαμβάνεται πως το κρίσιμο στοίχημα, σε αυτή τη φάση, είναι να μην επιτρέψουν στο σύστημα να χαλαρώσει.
Μια πιθανή παραίτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αμέσως – αμέσως, δημιουργεί ένα κρίσιμο κενό για την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.
Πώς θα το αντιμετωπίσει; Μια πιθανή μετατόπιση του κ. Τάσου Γιαννίτση στο Οικονομικών δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εκτός κι αν το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον σημερινό ένοικο του ΥΠΟΙΚ.
Ωστόσο, κοινή είναι η αίσθηση πως ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει χωρίς χρονοτριβές, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στις αγορές ότι υπάρχει συνέχεια κι ένα στον κρατικό μηχανισμό ότι η προσπάθεια δεν χαλαρώνει. Αυτές λέγεται ότι είναι οι βασικές «εξομολογήσεις» του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου προς τους άμεσους συνεργάτες του.
Ο κ. Παπαδήμος ανησυχεί μήπως ό,τι με κόπο κατακτήθηκε τις τελευταίες ώρες, τιναχτεί στον αέρα σε μια προεκλογική περίοδο, που ναι μεν δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά των παλιότερων, ωστόσο δεν θα παύει να είναι προεκλογική περίοδος.
Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο και οι ξένοι εταίροι μας, οι οποίοι παράλληλα είναι και θεσμικοί πιστωτές μας. Όπως σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουν, ό,τι μέχρι σήμερα έχει διασφαλισθεί για την Ελλάδα, τελεί υπό την αίρεση ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει όλα όσα έχουν παράλληλα συμφωνηθεί.
Σε διαφορετική περίπτωση, το κοντέρ μηδενίζει, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την χώρα, την οικονομία και τους κατοίκους της.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.