Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «protothema.gr», η έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο με θέμα, «Η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής», αποτέλεσε την τελική δοκιμή των δυνατοτήτων του πολυδιαφημισμένου προγράμματος που σχεδιάστηκε από την ομάδα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου!
Στο πλαίσιο αυτό, η 19σέλιδη μελέτη του Αμερικανού οικονομικού αναλυτή, Jeff Hornbeck, με τίτλο, «Argentina’s Sovereign Dept Restructuring», «ανέβηκε» στη «Διαύγεια» στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, μία μέρα πριν την επίσημη λειτουργία του, παίρνοντας Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης, 4ΙΕΦ1-9.
Έκτοτε και καθ’όλη τη διάρκεια τόσο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα όσο και της εφαρμογής των επώδυνων μέτρων στους πολίτες αυτής της χώρας φιγούραρε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης η έκθεση για την καταστροφική επέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αργεντινή!
Από την ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία, που είναι για γέλια και για κλάματα, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα: Αφού η έκθεση αυτή περιφερόταν μεταξύ πρωθυπουργικού γραφείου και κυβερνητικού επιτελείου, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την ξεφυλλίσει; Κανείς δεν διάβασε τον εμπειρογνώμονα του αμερικανικού Κογκρέσου να λέει χωρίς περιστροφές: «Υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Ακόμα και το ΔΝΤ συμφωνεί ότι ίσως έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό από όσο βοήθησε την Αργεντινή με το να τη δανείζει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο μεγάλα ποσά μέσα σε μία έκρυθμη κατάσταση»!
Κανείς δεν έλαβε υπόψη του ότι οι ΗΠΑ, κατά τον πιο επίσημο τρόπο, ξεκαθαρίζουν ότι «το ΔΝΤ δεν επιβάλλει τις πολιτικές σε μία χώρα αλλά προτείνει πολιτικές χρησιμοποιώντας τη μοναδική απειλεί που έχει να σταματήσει να δανείζει»; Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο αμερικανικό έγγραφο επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα της κίνησης της Αργεντινής τον Αύγουστο του 2004 να ανακοινώσει «ότι ενδέχεται να παγώσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ», ζητώντας περισσότερο χρόνο και ελευθερία.
Η… μπάλα στην εξέδρα με την απάντηση
Απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θέτοντας το ερώτημα για ποιο λόγο αναρτήθηκε η συγκεκριμένη έκθεση στο πρόγραμμα «Διαύγεια».
Η απάντηση που λάβαμε είναι πραγματικά αφοπλιστική: «Τα έγγραφα που αναφέρετε αφορούν σε δοκιμαστικές καταχωρίσεις κατά τη φάση της εκπαίδευσης πριν την επίσημη λειτουργία του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν πρόκειται για αναρτήσεις κάποιου Φορέα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Για την ιστορία και μόνο, την επόμενη κιόλας στιγμή της απάντησης προς το protothema.gr, η αμερικανική μελέτη για την χρεοκοπία της Αργεντινής κατέβηκε από τον κυβερνητικό ιστότοπο.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης του αμερικανικού κογκρέσου για την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής
ΠΗΓΗ
Σημερα ακουσα ειδησεις απο το εξωτερικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ακουσα απο εναν οικονομολογο τα εξης.
Ειπανε: Η Ελλαδα μετα το κουρεμα το εξωτερικο τις χρεος αυξηθηκε κατα 30.000.000.000 ευρω, κατι που απλα σημαινει οτι καποιοι εχουν κοροιδεψει τους Ελληνες και οι κατασταση τους συντομα θα ειναι χειροτερη.
Ειναι αληθεια? Και αν ναι γιατι σε εμας δεν εχουνε πει τιποτα? Ο Ελ.Βενι γιατι χαιρεται τοσο πολυ για ενα τετοιο κατορθωμα?
"The best name"