Έως τα τέλη Απριλίου, το πολύ, θα διαρκέσει η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός προκύπτει με βάση τις υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωζώνης και των πιστωτών της, στις οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται, με ημερολογιακή σειρά:
α) η υπογραφή του συμφώνου ανταλλαγής ομολόγων (PSI+), για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους,
β) η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση του δεύτερου πακέτου της οικονομικής βοήθειας από την τρόικα, ύψους 89 δισ. ευρώ,
γ) η κάλυψη της μεγάλης ομολογιακής λήξης της 20ης Μαρτίου, ύψους 14,4 δισ. ευρώ και
δ) η διευθέτηση μιας σειρά κρίσιμων εκκρεμοτήτων, που προκύπτουν από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωζώνης, τους τελευταίους μήνες (τήρηση μιας σειρά δεσμεύσεων, που ξεκινούν από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και φτάνουν έως την υλοποίηση των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων).
Με βάση όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις, εκτιμάται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την προκήρυξη και διεξαγωγή των εκλογών, είναι συγκεκριμένη και κυρίως δεν είναι τόσο απότοκη των συμφωνιών που θα γίνουν σε πολιτικό επίπεδο, όσο των υποχρεώσεων που έχει να φέρει σε πέρας η χώρα στο πλαίσιο των ανελαστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και στο ΠΑΣΟΚ προγραμματίζουν τις εσωκομματικές τους διεργασίες με βάση τα τέσσερα παραπάνω ορόσημα.
Πληροφορίες, μάλιστα, που έρχονται από την Ιπποκράτους, αναφέρουν ότι στον προγραμματισμό τους, για την εκλογή νέου προέδρου, δίνουν ένα περιθώριο αλλαγών (δηλαδή παράτασης) μόλις 2 εβδομάδων.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.