ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ελληνικές συντάξεις θα αποστέλλονται σε βούλγαρους «συνταξιούχους»... «κατ οίκον»!



Ελληνικές συντάξεις θα αποστέλλονται σε βούλγαρους «συνταξιούχους».. «κατ΄ οίκον»!

Το όλο θέμα κινήθηκε από μία γερμανίδα που λαμβάνει σύνταξη από τη χώρα μας, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον ανέκδοτο εφόσον είναι γνωστό ότι μεγάλο πλήθος Βουλγάρωνπροσέτρεξε να επωφεληθεί από τη νομοθεσία της Ε.Ε. που προέβλεπε ότι οι υπήκοοι κρατών μελών της Ένωσης που εργάζονται σε άλλο κράτος μέλος την τελευταία διετία πριν την συνταξιοδότηση τους, λαμβάνουν την σύνταξη από το τελευταίο κράτος μέλος. Τοιουτοτρόπως δεκάδες χιλιάδες βούλγαροι προσέτρεξαν -σχεδόν όλοι τους- με πλασματική εργασία και πλασματική διαμονή στην χώρα μας για να λαμβάνουν στο τέλος συντάξεις Ελλάδος που ήταν -τουλάχιστον μέχρι πρότινος- κατά πολύ υψηλότερες....
από τις αντίστοιχες βουλγαρικές.

Να ελπίζουμε πως αυτές οι ανόητες αποφάσεις της Κομισιόν είναι καιρός να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σκεφτεί κάτι για αυτό το θέμα;

Άλλωστε  η κομισιόν με τις ανόητες αποφάσεις της είναι αυτή –συν την ανικανότητα των κυβερνήσεων μας- που μας έριξε στην τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. 

Όλα αυτά μας θυμίζουν ένα παλιό ανέκδοτο (στο ρόλο του λαμόγιου η κομισιόν...)

Πάει κάποιος φουκαράς ν’ αγοράσει καινούργιο κουστούμι.  Ο επιτήδειος πωλητής καταφέρνει και του πουλάει ένα παλιόρουχο το οποίο ίσα που στέκεται πάνω του.
Κορδωτός πάει στην γυναίκα του, το φοράει για να το δεί και εισπράττει φυσικά τα ανάλογα σχόλια.  “Σε τραβάει στο λαιμό, σου κρεμάει, να το πάς πίσω”
Μια και δυό επιστρέφει στο κατάστημα μεταφέροντας και τα επιχειρήματα του, αλλά το λαμόγιο προετοιμασμένο του απαντά: “Δεν το φοράτε καλά κύριε γι’ αυτό δεν δείχνει.  Φέρτε λίγο μπροστά το χέρι σας, λυγίστε κάπως και θα δείτε ότι δεν τραβάει καθόλου ο γιακάς”  Πράγματι έτσι φαινόταν στον καθρέφτη!
Ο άνθρωπος ξαναγυρνάει στην γυναίκα του και εκείνη του υποδεικνύει ότι τώρα τραβάει στην πλάτη και στο παντελόνι.
Επιστρέφει στο κατάστημα και πάλι δέχεται διορθώσεις στην στάση του κορμιού.
Η κατάσταση επαναλαμβάνεται πολλές φορές ώσπου σε κάποια μετακίνηση από το κατάστημα στο σπίτι, με ένα ιδιόρρυθμο βάδισμα πλέον, με τα χέρια σε αφύσικες στάσεις και τον κορμό σκυφτό και στρεβλό προ την μία μεριά, ακούει ένα επιφώνημα θαυμασμού από κάποιον περαστικό:     
Άλα κουστουμιά ο σακάτης!     

Αφήνοντας κατά μέρος το ανέκδοτο, ας δούμε πιο κάτω την απόφαση της κομισιόν καθώς και το αιτιολογικό της.
Αιτιολογημένη γνώμη για την υποχρέωση των αλλοδαπών εργαζομένων που λαμβάνουν ελληνική σύνταξη, να τηρούν τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνικές τράπεζες, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα ζήτησε από την Ελλάδα να παύσει να εφαρμόζει την πρακτική βάσει της οποίας απαιτεί από τους αλλοδαπούς εργαζομένους που λαμβάνουν ελληνική σύνταξη γήρατος να ανοίγουν και να τηρούν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (ΕΤΕ), καθώς όπως υποστηρίζει, η πρακτική αυτή θέτει τους διακινούμενους εργαζομένους σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εκείνους που κατοικούν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τα άτομα που ζουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. είναι δυνατόν να υποχρεωθούν να ταξιδέψουν προσωπικά στην Ελλάδα προκειμένου να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό και, ως εκ τούτου, να υποβληθούν σε πρόσθετες δαπάνες ταξιδιού και διαμονής.

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, οι όροι που μπορούν να ικανοποιούνται από τους εργαζομένους του κράτους μέλους ευκολότερα από ό,τι από τους διακινούμενους εργαζομένους, συνιστούν έμμεση διάκριση και μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση ενός ατόμου να ασκήσει το δικαίωμά του και να μετακινείται ελεύθερα μέσα στην Ένωση.
Όπως διευκρινίζεται, το αίτημα προς την Ελλάδα λαμβάνει τη μορφή «αιτιολογημένης γνώμης» βάσει των διαδικασιών της Ε.Ε. επί παραβάσει. Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έχει λάβει ώστε να συμμορφωθεί με το δίκαιο της Ε.Ε.. Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε..

POB

HellasOnTheWeb.Org

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ
    ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.