ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δεν πρόκειται να ψηφίσει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας η ΝΔ


«Εάν η επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας από τους 180 βουλευτές εμπεριέχει όρο ότι η Ελλάδα παραχωρεί ένα κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας, η ΝΔ θα καταψηφίσει», ξεκαθάρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δέχεται πολιτικό εκβιασμό, δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει άποψη και απλά παρακολουθεί και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ.

Και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ότι “δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων”.

Ισχύει η δέσμευση του κ. Σαμαρά, πρόσθεσε ο κ. Σταμάτης. Ο κ. Σαμαράς είπε, μην βάζετε 150, μην βάζετε 180, εάν η σύμβαση είναι καλή θα την ψηφίσω ας είναι και 150, αν είναι 150 δεν θα την ψηφίσω ας ζητάτε και 280.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ “η ερμηνευτική δήλωση κάτω από το άρθρο 28 λέει, το άρθρο αυτό ψηφίζεται και ισχύει για να αντιμετωπίσει το θέμα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ. Δεν καθιερώνει γενική ρήτρα απόκλισης από ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά εισάγει εξαίρεση ad hoc για την περίπτωση της ΕΕ. Ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να εισηγηθεί τέτοιο.Αν προκύπτει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αυτή δεν «γιατρεύεται» με την υπερψήφιση της συμφωνίας αυτής με τον αριθμό που προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 28…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.