ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Έφοδος» της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας σε βρετανικό σκάφος: «Στρέψτε τους πυραύλους σας αλλού»



Ένα περιστατικό το οποίο συνέβη τον περασμένο Ιούνιο αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily mail σήμερα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama διέταξε ουσιαστικά, μέσω της μυστικής υπηρεσίας ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος να στρέψει τα κανόνια του αλλού καθώς αυτά σημάδευαν την προεδρική σουίτα στην οποία διέμενε.

Το περιστατικό συνέβη στο Cape Town της Νότιας Αφρικής όταν η Michelle Obama βρισκόταν εκεί για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης. Διέμενε στο ξενοδοχείο Table Bay Hotel το οποίο είναι παραθαλάσσιο και ακριβώς απέναντι βρισκόταν η φρεγάτα του βρετανικού Ναυτικού HMS Edinburgh. Από τη σουίτα του ξενοδοχείου της η πρώτη κυρία των ΗΠΑ είδε –προφανώς- έντρομη ένα ζεύγος βλημάτων –χωρίς γόμωση- Sea Dart να «κοιτούν» προς το δωμάτιό της. Αμέσως η μυστική υπηρεσία πήγε στο βρετανικό σκάφος και άρχισε να κάνει ερωτήσεις για τους Sea Dart!

Εκπρόσωπος του βρετανικού Ναυτικού δήλωσε ότι τα βλήματα ήταν εκπαιδευτικά. Αμερικανοί επίσημοιήρθαν στο πλοίο και ρώτησαν εάν είχαν πραγματική γόμωση επάνω. Όταν τους εξηγήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτικά αποχώρησαν ικανοποιημένοι.

Πάντως δεν έγινε γνωστό εάν παρόλα αυτά ζητήθηκε από τον καπετάνιο του βρετανικού σκάφους να στρέψει αλλού τους εκτοξευτές των πυραύλων καλού κακού.
Image
 Φωτογραφία του βρετανικού πολεμικού και του ζεύγους των Sea Dart που στοχεύουν τη σουίτα της Μ. Obama

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.