ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως έπρεπε να παραιτηθεί ο κ. Βενιζέλος;


Ε και τι έγινε, θα πει κανείς, που παραιτήθηκε κάποια Στέλλα Μπαλφούσια του Γραφείου Προϋπολογισμού; Ποια ήταν αυτή και έγινε τόσος ντόρος;

Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα. Η υπόθεση της απόλυσης – παραίτησης της επικεφαλής του Γραφείου είναι μείζονος ηθικής τάξης, ακόμη μεγαλύτερο θέμα και από μια παραίτηση υπουργού. Και εξηγούμαστε.

Το Γραφείο συστήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, τον Παπακωνσταντίνου δηλαδή, και προέκυψε μετά από προτροπή της τρόικας.

Αν ο Βενιζέλος δεν ήθελε έναν άνθρωπο του πρώην τσάρου σ’ αυτή τη θέση, ας την άλλαζε την κ. Μπαλφούσια, όχι να την απαξιώνει με τέτοιο τρόπο επειδή κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τολμούν να λένε την αλήθεια.

Η καθηγήτρια οικονομικών, λοιπόν, τόλμησε να πει ότι ο προϋπολογισμός είναι για κλάματα, κι ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι για τα μπάζα. Ό,τι λέει δηλαδή όλος ο κόσμος κατ’ ιδίαν ή ότι συζητούν οι πολιτικοί –και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- στα πηγαδάκια, η κ. Μπαλφούσια, απλά τόλμησε να το κάνει έκθεση.

Ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε την εμπειρία και την ικανότητα του υπουργείου για να εκτιμά θέματα όπως ο προϋπολογισμός. Έβγαλε άχρηστη δηλαδή την καθηγήτρια.

Μήπως, όμως, θα έπρεπε ο ίδιος να έχει παραιτηθεί προ πολλού; Διότι απ’ ότι ξέρουμε ο κ. Βενιζέλος είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και ουδόλως γνωρίζει περί των οικονομικών. Κανονικά ούτε θυρωρός στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος δεν κάνει – με βάση τις οικονομικές σπουδές του εννοούμε.

Μάλιστα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε δύο μήνες τα έχει κάνει θάλασσα. Περισσότερο κι από τον προκάτοχό του.

Δεν έχει εμπειρία δηλαδή η καθηγήτρια οικονομικών κι έχει ο κ. Βενιζέλος; Αστεία πράγματα.

Γι’ αυτό το θέμα είναι ηθικής τάξεως. Διότι αποκαλύπτει με πόσο απροκάλυπτα αντιδημοκρατικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φιμώνει όποια φωνή δεν του χαϊδεύει τα αυτιά.

Είναι ένα ακόμη σημάδι παρακμής μιας κυβέρνησης που πνέει τα λοίσθια και κάνει τους τελευταίους σπασμούς.
A.Ψ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.