ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σε τιμωρία από την κυβέρνηση από σήμερα χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση


Από σήμερα ισχύει ο αυξημένος ΦΠΑ στο 23% για την εστίαση, μέτρο που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην αγορά, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες του κλάδου τάσσονται υπέρ της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Συλλόγων και Συναφών Επαγγελμάτων για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει ο ΦΠΑ στο 23%.

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος, σε απάντηση των δηλώσεων από την πλευρά των επαγγελματιών της εστίασης, που απείλησαν ότι δεν θα κόβουν αποδείξεις και δεν θα αποδίδουν το νέο αυξημένο ΦΠΑ (23%), εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών....
«Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, το πρώτο που έχουν υποχρέωση να κάνουν είναι να εκδίδουν αποδείξεις για το σύνολο των ποσών που εισπράττουν από τους καταναλωτές και να αποδίδουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ που έχει ήδη πληρώσει ο καταναλωτής, στο κράτος» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει: «Όποιοι θεωρούν ότι η παραβίαση του νόμου είναι η καλύτερη μέθοδος για να βγει η χώρα από την κρίση και η οικονομία από την ύφεση, κάνουν ένα προκλητικό και σκόπιμο ‘λάθος’».

Παράλληλα, το υπουργείο καλεί τους πολίτες να αναβιώσουν το κίνημα των αποδείξεων και «να δώσουν απάντηση σε αυτές τις συμπεριφορές».«Οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ότι, όταν όλος ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στον κύκλο εργασιών τους εισπράττεται και αποδίδεται στο κράτος, δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ο συντελεστής στο 23%. Αυτό θα διευκόλυνε την κυβέρνηση στην κατάρτιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και την εξομάλυνση όλων των συντελεστών όπως έχει δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, , έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από σήμερα ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να τιμωρήσει  χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους, επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη και αναποτελεσματική. Το άδικο μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης, απειλεί με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις. Έχουν μάλιστα το πολιτικό θράσος, την αδικία αυτή να την ομολογούν και δημόσια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι όταν  μπορέσουν και γίνουν αποτελεσματικοί θα πάρουν πίσω το καταστροφικό αυτό μέτρο!  Όμως, η πραγματική οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν τέτοια ανευθυνότητα. Το μέτρο αυτό  πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Και κάτι ακόμα:

Ένα λάθος, δεν αντιμετωπίζεται με ένα άλλο λάθος. Η εξαγγελία των επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης ότι θα καταφύγουν στο κίνημα “δεν πληρώνω”, μας βρίσκει αντίθετους. Τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά δημιουργούν μεγαλύτερα».

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. .....ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ "ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ" ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?????????ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως συμφωνω απολυτα καλο επιχειρηματιες της τσεπης τους φοροφυγαδες κατ επαγγελμα και λατρες των λαθρομεταναστων αυτοι και οχι μονο αυτοι τους εφεραν εδω για να διαλυσουν την αξιοπρεπη ζωη μας κινεζοποιοντας τους μισθους μας ριχνοντας μας αλλους στις φυλακες, στην αναγκαστικη μεταναστευση,στα βουνα,στην επαιτεια,οσοι δεν σκυψουν το κεφαλι δεν θα εχουν ζωη.βρε βουτηχτε ταρματα να τους φαμε εμεις πριν μας κανουν ραγιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.